Wat is er nu vervelender dan een internetverbinding die iedere keer hapert of nog erger, uitvalt? Heb jij problemen met je wifi-ontvangst en is je verbinding niet altijd even stabiel, dan hebben wij een aantal tips voor je die je hierbij kunnen ondersteunen.

Vooral wanneer je thuis aan het werk bent of je favoriete film of serie aan het kijken bent, wil je geen problemen met je wifi-ontvangst of een instabiele internetverbinding. Vooral omdat we tegenwoordig bijna overal internet voor gebruiken, is het dus belangrijk ervoor te zorgen dat we ons wifisignaal weer zo snel mogelijk op orde krijgen.

De plek van je router
De router is natuurlijk de plek vanuit waar het signaal verstuurd wordt. Heb jij een slechte verbinding of misschien zelfs wel helemaal geen verbinding, dan is het goed om eens te kijken of je de router op een andere plek in je woning kunt zetten. Wat je vaak ziet, is dat de router in de meterkast of kelder wordt geplaatst. Doordat de router de straling wel op de juiste manier moet kunnen verspreiden, is het belangrijk dat er zo min mogelijk obstakels tussen beide zitten. Het is daarom dus ook goed om je router bijvoorbeeld in het zicht te zetten, zodat er geen kastjes, muren of deuren zijn die het signaal tegen kunnen houden.

Ga aan de slag met een wifiversterker
Hoe goed je internet beneden ook is, de kans is vrij groot dat degene die op zolder slaapt een wat minder signaal heeft. Logisch, het signaal moet namelijk door twee verdiepingen naar boven. Een wifiversterker kan dan uitkomst bieden. Een wifiversterker steek je in het stopcontact, zodat het signaal vanuit daar verder kan worden verspreid. Wel zo handig wanneer je op zolder bezig bent je vaste lasten onder de loep te nemen. Je zit er niet op te wachten dat wanneer jij net je televisie-abonnement of zorgverzekering aan het vergelijken bent, je internet er constant achterweg vliegt. Een wifiversterker zorgt ervoor dat het signaal wordt opgepikt en met dezelfde frequentie opnieuw wordt uitgezonden.

Beveilig je netwerk met een wachtwoord
Hoewel het ontzettend logisch klinkt, zijn er nog altijd mensen die hun wifinetwerk niet hebben beveiligd met een wachtwoord. Het wachtwoord wat vaak standaard staat ingesteld is veel te ingewikkeld, waardoor ze in plaats van deze te veranderen, de keuze maken de volledig te verwijderen. Niet heel verstandig natuurlijk. Je kunt wel nagaan wat er gebeurt als er ook andere mensen gebruikmaken van jouw netwerk, dan zul je dit direct merken aan de snelheid en is het dus niet zo gek dat je een trage verbinding hebt.

Zet je router op een ander kanaal
Je wifi router kun je instellen op verschillende kanalen. Je kunt het vergelijken met een bepaalde frequentie. Wanneer er meerdere mensen op dezelfde frequentie zitten, dan kan het zijn dat je verbinding hierdoor trager wordt. Gelukkig kun je dit eenvoudig zelf ondervangen door het kanaal van je router aan te passen. Dit kun je vaak eenvoudig via de meegeleverde handleiding doen. Heb je deze niet meer, dan is er ook meestal online een uitleg te vinden en anders kun je altijd de servicedesk raadplegen.