Samsung zet flink in op opvouwbare smartphones en komt met de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip4 en Galaxy Z Fold4. Deze zijn voorzien van betere camera's, een grotere accu, je kunt het design aanpassen en je kunt handsfree met de Flip4 werken. Lees hier over de Z Flip4.

Samsung introduceert de nieuwe generatie opvouwbare smartphones Galaxy Z Flip4 en de Galaxy Z Fold4 die je zowel van binnen als van buiten naar wens kunt aanpassen. Ook zijn er een aantal goede updates dooorgevoerd, zoals een verbeterde camera-ervaring, een grotere accu en uitgebreidere aanpassingsmogelijkheden. Vandaag ontvingen wij beide toestellen, zodat je binnenkort de uitgebreide reviews van deze toestellen op pcactive.nl kunt lezen. Hier gaan we kort in op de Z Flip4.

Galaxy Z Flip4 schermen, processor en geheugen
Qua specificaties zet Samsung hoog in met de Flip4. Zo is hij uitgerust met de 6,7inch FHD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity Flex Display met 2640 x 1080 pixels een een beeldformaat van 22:9. Aan de voorkant zit ook een scherm: een 1,9inch Super Amoled scherm met 260x 512 pixels. Hierop kun je o.a. berichten lezen en zien wie je belt, zonder dat je het toestel hioeft open te klappen. Ook is hij voorzien van de beste 4nm processor (Snapdragon 8+ Gen 1). Verder is hij verkrijgbaar met 8 GB aan werkgeheugen en kun je qua opslaggeheugen kiezen uit 128, 256 of 512 GB.

Z Flip4 ontwerp
Dankzij het dunnere scharnier, de rechtere randen, het contrasterende, matte glas aan de achterkant en de glanzende metalen frames, is dit een mooi ontwerp. Zowel op het cover-scherm als het hoofdscherm kun je de Z Flip4 van binnen en van buiten volledig aanpassen met Galaxy Themes. Zo maak je je foldable extra persoonlijk, met zelfgekozen lettertypen, pictogrammen en designs. Bovendien kun je je eigen Cover Screen maken met nieuwe klokken en verschillende soorten achtergronden, zoals afbeeldingen, GIF's en zelfs video.

Z Flip4 camera's
Opvallend zijn de camera's: selfie's maak je met de 10 MP F2.4-camera aan de voorkant. Ook bijvoorbeeld handsfree video's of groep-selfies vanuit verschillende hoeken. Hoe? Door de Z Flip4 gedeeltelijk te vouwen en FlexCam te activeren. Je kunt de resultaten eenvoudig delen via je favoriete apps: door Samsungs samenwerking met Meta is FlexCam geoptimaliseerd voor de populairste sociale media-platforms, zoals Instagram, WhatsApp en Facebook. Je maakt direct vanaf het Cover Scherm selfies van hoge kwaliteit met Quick Shot. Of start haarscherpe video-opnames in de Quick Shot-modus en schakel naadloos over naar de Flex-modus: zo kun je handsfree doorgaan met opnemen, zonder de video te stoppen - ideaal voor contentmakers en vloggers.
Bij gebruik van Quickshot is het nu ook mogelijk om selfies te maken in Portrait Mode en een preview te bekijken met de werkelijke fotoverhoudingen. Foto's en video's zijn scherper en stabieler - of het nou dag of nacht is - dankzij de verbeterde camera met een sensor die 65% helderder is, aangestuurd door het Snapdragon® 8+ Gen 1 mobiele platform. De twee 12MP-camera's aan de achterkant zijn beide voorzien van een 12MP

Z Flip4 batterij
De Galaxy Z Flip4 kan langer opnemen, afspelen en verbinding maken tussen oplaadbeurten dankzij de grotere 3.700mAh accu . Met Super Fast Charging laad je tot 50% op in ongeveer 30 minuten. Zo blijf je altijd verbonden, ook wanneer je accu bijna leeg is.

Handsfree
Z Flip4 is gemaakt om echt handsfree te werken, zodat je meer kunt doen zonder je telefoon te openen. Bellen, sms'en, je auto ontgrendelen en zelfs de SmartThings Scene-widget bedienen: het kan allemaal vanaf het Cover Screen.

Kleuren
De Galaxy Z Flip4 is verkrijgbaar in de bekende kleuren Bora Purple en Graphite en in de nieuwe kleuren Pink Gold en Blue. De uitgebreide Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition is nu beschikbaar in 28 landen wereldwijd en biedt glaskleuren en frame-opties in 75 combinaties, zodat je de looks van je apparaat volledig zelf kunt bepalen. Samsung biedt ook Bespoke Upgrade Care voor Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition-gebruikers, zodat ze de kleur van hun apparaat kunnen veranderen wanneer ze maar willen.

Prijs en beschikbaarheid
De pre-order van de Galaxy Z Flip4 begint op 10 augustus en de levering begint op 11 augustus. Klanten die een pre-order plaatsen voor de Galaxy Z Flip4 of Galaxy Z Fold4, ontvangen een jaar lang gratis Samsung Care+ voor bescherming tegen vallen of gebarsten schermen met Samsung-expertondersteuning in 51 landen. De Z Flip4 is te verkrijgen vanaf € 1099,- (128 GB), € 1159,- (256 GB) en € 1279,- (512 GB).

Samsung Galaxy Z Flip4