Volgens Motorola is de edge 30 de dunste 5G-smartphone die er is en beschikt hij over een 50MP-camerasysteem, een 6,5inch full-hd en OLED-scherm met 144Hz verversingssnelheid, Dolby Atmos-geluid en de energie-efficiënte processor Snapdragon 778G.

Motorola brengt veel nieuwe smartphones uit, zoals de door ons geteste Motorola Moto 9 Power. Ook heeft Motorola de edge-familie waarvan de edge 30 met 6,79 mm de dunste 5G-smartphone in zijn klasse is. Lees hier meer specificaties en informatie.

Processor, geheugen, scherm, geluid en batterij
De Snapdragon-chip 778G, het werkgeheugen tot 8 GB en de 128GB opslagruimte moeten voor een gemakkelijk en soepel gebruik van de smartphone zorgen, evenals de mogelijkheid met het verbinden met de snelle Wi-Fi 6E-netwerken. Het 6,5inch OLED-scherm met 144Hz-verversingssnelheid en HDR10+ voldoet aan DCI-P3 cinematografische normen voor kleurbereik, helderheid, kleurnauwkeurigheid en contrastniveau, zodat je alles in meer dan een miljard kleurtonen kunt bekijken. De twee grote stereoluidsprekers met multidimensionaal geluid van Dolby Atmos versterken het scherm en verder beschikt de motorola edge 30 over een 4020mAh-batterij. Standaard levert Motorola een oplader mee en dat is in dit geval de TurboPower 30- snellader. De accu is van 0% tot compleet vol binnen 70 minuten, binnen 30 minuten is de telefoon vanaf 0 naar 50%.

Camera's
De edge 30 heeft een 50MP ultrawide-camerasensor, een 32MP selfiecamera en de meest geavanceerde 50MP high-res camera van Motorola, Instant All-Pixel Focus, die voldoet aan de nieuwe ‘vlaggenschip’-standaard voor autofocus. Waar traditionele autofocus-technologie ongeveer 3% van de pixels gebruikt, gebruikt Instant All Pixel Focus 100% van de pixels in zowel verticale als horizontale patronen. Dit zorgt voor snellere, nauwkeurigere prestaties bij elk licht en stelt je in staat om met 32x meer pixels te fotograferen.
Andere voordelen van de camera zijn dat je overdag scherpe details kunt vastleggen en dat hij in de avond meer licht binnenlaat door het combineren van vier pixels tot één grotere ultrapixel. Bovendien zorgt de optische beeldstabilisatie (OIS) ervoor dat ongewenste trillingen worden geëlimineerd, waardoor je betere foto's kunt maken. De voordelen gaan verder dan de foto's alleen - je kunt HDR10-video's opnemen met meer dan een miljard kleurtonen voor levensechte beelden.

Prijs en beschikbaarheid
De motorola edge 30 is vanaf 2 mei verkrijgbaar in Nederland voor een vanaf prijs van 449,99 euro. De eerste kopers krijgen er tot 22 mei de moto Buds-s ANC gratis bij ter waarde van 149,99 euro. De edge 30 is te verkrijgen in de kleuren Meteor Grey, Aurora Green en Supermoon Silver, waarvan de laatste twee kleuren alleen te verkrijgen zijn via motorola.com

motorola edge 30 header2