De nieuwe Motorola Moto 9 Power is met 245 gram geen lichtgewicht, mede door de grote accu van liefst 6000 mAh waarmee je tot 60 uur plezier hebt!

moto g9 power AdvancedPack GoogleKey 3
Aad Munsterman, Arno Beuken en Rob Coenraads

De stevige plastic behuizing heeft brede maar acceptabele randen. Het 6,8inch scherm meet ‘slechts’ 720x1640 pixels, maar ondanks deze hd-resolutie is het in combinatie met het IPS-scherm met goede kleurweergave prima voor alledaags gebruik. De bediening van het toestel is vlot dankzij de Qualcomm Snapdragon 662-chipset en 4GB RAM. Het opslag geheugen van 128 GB is uitbreidbaar met een micro-sd-kaart. Aan de voorzijde zit een 16MP camera, achter een 64MP hoofd camera, een 2MP diepte- en een 2MP macrocamera met digitale zoom en beeldstabilisatie. De hoofd camera, met lichtsterke lens en een quadsensor met veel pixels, maakt vooral overdag verrassend goede beelden.

De Moto 9 Power komt met Android 10; opvallend, want versie 11 wordt al uitgerold. Omdat Motorola één grote update belooft, is Android 11 de laatste versie. Beveiligingsupdates mag je verwachten tot eind 2022. Er is geen opdringerige software aanwezig en er zijn handige Moto-personalisatie en -acties die de bediening vereenvoudigen. 

Een lekker groot toestel dus met een goede hoofdcamera voor een mooie prijs.

 

Product: Moto G9 Power (model XT209103)

4 sterren

Prijs: € 199,-
Pluspunten: 
* prijs-prestatie
* superaccu
Minpunten: 
* technisch wat minder
* beperkt updatebeleid