AVM lanceert de FRITZ!Box 7590 AX die de nieuwe digitale hub voor thuis met Wi-Fi 6 moet zijn. Met alles in één: internet, Wi-Fi, networking, telefonie en Smart Home, snelheden tot wel 300 Mbit/s, sterke Wi-Fi 6 met groot bereik en gigabit wifisnelheden voor meerdere apparaten en regelmatig FRITZ!OS-updates voor nieuwe functies en beveiliging.

Met de nieuwe FRITZ!Box 7590 AX breidt AVM zijn DSL-portfolio uit met een nieuwe variant van de populaire FRITZ!Box 7590. De FRITZ!Box 7590 AX biedt de centrale prestatiekenmerken van de FRITZ!Box 7590 en maakt gebruik van Wi-Fi 6. Deze nieuwe draadloze standaard is sneller en vooral efficiënter, omdat nog meer apparaten tegelijkertijd van wifi kunnen worden voorzien. De acht wifi-antennes van het nieuwe model bereiken tot 2400 Mbit/s op de 5 GHz-band en 1200 Mbit/s op 2,4 GHz. Samen met de intelligente Mesh-technologie moet de FRITZ!Box 7590 AX een topmodel in de volgende wifi-generatie zijn.

AVM FRITZ!Box 7590 AX

De nieuwe FRITZ!Box verwerkt parallelle 4K-streams, gaming, thuisonderwijs en thuiswerken met cloud computing en urenlange videovergaderingen. Ook ondersteunt het VDSL supervectoring, waardoor internetsnelheden tot wel 300 Mbit/s mogelijk zijn. Met zijn uitgebreide functies voldoet de nieuwe FRITZ!Box aan alle eisen voor een compleet netwerk in het digitale huis: internetverbinding met de hoogste snelheden, Mesh Wi-Fi en een DECT-basisstation voor Smart Home-toepassingen en draadloze telefoons. Daarnaast biedt het ook poorten voor bestaande vaste telefoons.
Bovendien kunnen gebruikers dankzij de vier gigabit LAN-poorten meerdere netwerkapparaten via de kabel aansluiten, waardoor ze over maximale datasnelheden beschikken. Zowel de gigabit LAN-poorten als Wi-Fi 6 zijn volledig achterwaarts compatibel. Het veelzijdige FRITZ!OS-besturingssysteem biedt tal van functies, zoals een firewall, ouderlijk toezicht, VPN, wifi-gasttoegang en regelmatige gratis updates.

Krachtige hub voor Mesh Wi-Fi
De FRITZ!Box 7590 AX is de hub voor snel internet, wifi, telefonie, networking en Smart Home. Als Mesh Wi-Fi-hub zorgt de FRITZ!Box 7590 AX voor optimale wifikwaliteit voor alle draadloze activiteiten in het hele thuisnetwerk. Zelfs in grote appartementen en huizen of op plaatsen die door bouwkundige omstandigheden moeilijk bereikbaar zijn, kan de wifi snel worden uitgebreid via de centrale FRITZ!Box 7590 AX. Dit komt doordat FRITZ!Repeaters of FRITZ!Powerline-apparaten snel kunnen worden geïntegreerd in FRITZ!Box’ Mesh Wi-Fi. In combinatie met de FRITZ!Repeater 6000 vormt de FRITZ!Box 7590 AX een bijzonder krachtige Mesh Set voor een hoge wifidekking en meerdere mobiele apparaten.

Prijzen en beschikbaarheid
De FRITZ!Box 7590 AX is vanaf nu beschikbaar. De FRITZ!Box heeft een adviesprijs van € 319,- en is onder andere verkrijgbaar bij FritzShop, Expert en Bol.com.

Belangrijkste technische specificaties:
* Krachtige FRITZ!Box voor DSL met Wi-Fi 6 (ondersteunt ADSL2+, VDSL2 met 35b supervectoring)
* 4 x 4 Wi-Fi 6 met tot 2400 Mbit/s op 5 GHz and 1200 Mbit/s op 2.4 GHz
* Vier gigabit LAN-poorten en een gigabit WAN-poort
* Twee USB 3.0 poorten voor printers en opslagmedia (NAS)
* Telefoonsysteem voor DECT, IP, ISDN en analoge telefoons
* DECT basisstation voor maximaal zes telefoons en Smart Home-toepassingen
* FRITZ!OS met ouderlijk toezicht, mediaserver, FRITZ!NAS, Wi-Fi-gasttoegang, MyFRITZ! en meer
* Meer gemak met gratis apps, zoals de MyFRITZ!App, FRITZ!App Fon, FRITZ!App WLAN en FRITZ!App Smart Home
* Automatische updates
* Fabrieksgarantie: 5 jaar

AVM Fritzbox 7590 AX product