Smartwatches worden steeds populairder en mede daarom komt Xiaomi met de nieuwe Watch S1-serie. Deze bestaat uit de Watch S1 met een klassiek ontwerp en roestvrijstalen frame bedoeld voor de professional en de Watch S1 Active die vooral bedoeld is voor de sportievelingen onder ons.

Nadat Xiaomi deze week al de nieuwe Xiaomi 12 serie aankondigde met de Xiaomi 12 Pro, de Xiaomi 12 en de Xiaomi 12X, komt het Chinese bedrijf binnenkort ook met de nieuwe Xiaomi Watch S1-serie. Xiaomi ziet dat deze smartwatches door consumenten steeds meer worden gezien als dagelijkse benodigdheden voor verschillende gebruikssituaties, zoals gezondheid en welzijn, gemak en verbinding of zelfs persoonlijke stijl.

Xiaomi Watch S1-serie
De Xiaomi Watch S1 serie is gebouwd voor een leven onderweg en ondersteunt oproepen via bluetooth, betalingen met Mastercard NFC, en Amazon's spraakassistent Alexa. Bij normaal gebruik en een volledig opgeladen batterij gaat het horloge tot 12 dagen mee, in de batterijbesparingsmodus tot maar liefst 24 dagen. De smartwatch is gemakkelijk weer op te laden met de magnetische oplaadmogelijkheden.
De Xiaomi Watch S1 en S1 Active schakelen automatisch de juiste modes aan wanneer het wandelen en hardlopen detecteert. Dit is te danken aan de in totaal 117 fitnessmodi, waaronder 19 professionele modi waaruit gebruikers kunnen kiezen. Beide smartwatches zijn te koppelen met de Strava en Apple Health-apps en houden de gezondheid uitgebreid bij, inclusief zuurstofsaturatie, gezondheidsmonitoring en verbeterde slaapmonitoring.

Xiaomi Watch S1
De Xiaomi Watch S1 is volgens Xiaomi gemaakt voor de moderne professional met een druk schema en een verfijnde smaak. Hij heeft een klassiek en gestroomlijnd ontwerp en een roestvrijstalen frame met daarin het 1,43inch AMOLED-display, wat wordt beschermd door saffierglas. Er zijn meerdere opties voor de band, onder andere klassiek leer of fluorrubber in verschillende kleuren.

Xiaomi Watch S1 Active
De Xiaomi Watch S1 Active biedt daarentegen kleurrijke en aanpasbare sportstijlen met maximaal comfort. Het 1,43inch AMOLED-scherm is omringd door een duurzame lichtgewicht metalen rand. Het horlogeframe wordt geleverd in drie kleuren en het bandje is beschikbaar in zes gekleurde opties.

Prijs en beschikbaarheid
Vanaf 1 april is Xiaomi Watch S1 beschikbaar voor een adviesprijs van 269 euro, de Xiaomi Watch S1 Active voor 199 euro.

 

 

Xiaomi Watch S1

Xiaomi Watch S1 Actief

Ontwerp en afmetingen

• 1,43” AMOLED

• Saffierglas

• 316L roestvrijstalen frame

• 46,5 x 46,5 x 11 mm

• 52g

• 200 wijzerplaten

•Bandopties1:

●        Fluorrubber: zilver, zwart

●        Leer: blauw, zwart, bruin

• 1,43” AMOLED

• Lichtgewicht, duurzame metalen rand

• 46,5 x 47,3 x 11 mm

• 36,3 g

• 200 wijzerplaten

• Bandopties1:

●        Moon White, Space Black, Ocean Blue, Yellow, Green, Orange

Framekleuren:

●        Moon White, Space   Black, Ocean Blue

Levensduur batterij

12 dagen5

12 dagen5

Bluetooth

Bluetooth® 5.2 BLE

Bluetooth® 5.2 BLE

GPS

Dual-band multi-system

Dual-band multi-system

Fitness Tracking2

117 sportmodi

Constante hartslagmeting en zuurstofsaturatie monitoring

117 sportmodi

Constante hartslagmeting en zuurstofsaturatie monitoring

Waterbestendigheid

5ATM6

5ATM6

  1. Xiaomi Watch S1 (zwart) wordt geleverd met een zwarte fluorrubberen band en een zwarte leren band in de doos; Xiaomi Watch S1 (zilver) wordt geleverd met een grijze fluorrubberen en een bruinleren band in de doos.
  2. De SpO2 -functie is niet bedoeld voor diagnose, preventie, bewaking, voorspelling, prognose van een ziekte, onderzoek van fysiologische processen of enig ander medisch doel. Alle gezondheidsstatistieken mogen alleen voor persoonlijke referentie worden gebruikt.
  3. De beschikbaarheid van Mastercard-betalingen kan per regio verschillen. Betalingen alleen geaccepteerd bij door Mastercard ondersteunde betaalterminals.
  4. Amazon Alexa-ondersteuning is beschikbaar via OTA.
  5. Gegevens verkregen uit interne laboratoria; werkelijke levensduur van de batterij kan variëren in verschillende situaties.
  6. 5ATM waterbestendigheid: vermijd sauna, warme douche en snelle stroming tijdens watersporten.
  7. De ruisonderdrukkingsdiepte van 40 dB is getest door het National Institute of Metrology, China. Functies van instellingen voor ANC- en transparantiemodus, LHDC 4.0, dimensionale audio, meeslepend geluid en beweging van het hoofd volgen alleen beschikbaar op geselecteerde Xiaomi- en Redmi-apparaten.