Xiaomi kondigt vandaag de nieuwe Xiaomi 12-serie aan met de Xiaomi 12 Pro, de Xiaomi 12 en de Xiaomi 12X. Deze flagship-serie legt de focus op de camera's die dankzij o.a. een extra grote sensor en geavanceerde AI-algoritmen professionele foto's kunnen maken, ook in heel donkere omstandigheden.

Met de Xiaomi 12-series wil Xiaomi gebruikers een heel moderne videostudio, een entertainment-krachtpatser en een allround verbeterde ervaring bieden door de verbeteringen in het AI-algoritme en de krachtige Snapdragon-processor.

Camera's
Net zoals bij veel andere smartphonemerken, zoals bij de Samsung Galaxy S22, legt Xiaomi de focus op het fotograferen in donkere omstandigheden. Daarnaast bieden de toestellen nog veel meer (top)prestaties, maar eerst dus de camera's.
Met de Xiaomi 12-series moeten gebruikers opnamen van studiokwaliteit kunnen maken, of het nu gaat om uitdagende lichtomstandigheden of bewegende objecten. Alle drie de modellen zijn uitgerust met een professionele, drievoudige camera set-up voor veelzijdige opnamen. Daarom zijn ze voorzien van een 50MP groothoekcamera, die op zowel Xiaomi 12 Pro als Xiaomi 12 beschikt over 8K-opnamemogelijkheden.
De Xiaomi 12 Pro onderscheidt zich met zijn ultramoderne drievoudige 50MP camera, die is uitgerust met een Sony IMX707 extra grote sensor. De sensor vangt grote hoeveelheden licht op en biedt hogere focus snelheden en grotere kleurnauwkeurigheid. De Xiaomi 12 en Xiaomi 12X hebben een 13MP ultragroothoekcamera en een 5MP telemacrocamera om beeld vanuit verschillende perspectieven vast te leggen.
Naast hardware-updates bevatten de Xiaomi 12 en Xiaomi 12 Pro, zoals eerder vermeld, ook vernieuwde AI-algoritmen. AI Cinema is op alle drie de smartphones beschikbaar en biedt talloze creatieve opties voor videobewerking zoals Parallel World, Freeze Frame Video en Magic Zoom-modi. Deze AI-innovaties maken het makkelijker om elk moment vast te leggen, ook bij weinig licht of bewegende voorwerpen. De Xiaomi ProFocus identificeert en volgt op een intelligente wijze objecten, waardoor wazige of onscherpe opnamen van bewegende of verborgen onderwerpen worden voorkomen. Ook de autofocus-mogelijkheden voor ogen en gezicht zijn hiermee verbeterd. Dankzij Ultra Night Video kun je bovendien ook video’s opnemen met extreem weinig licht.

Processor
De Xiaomi 12 series beschikken over geavanceerde Qualcomm Snapdragon mobiele platformen om de prestaties aan te drijven. De Xiaomi 12 Pro en Xiaomi 12 zetten de norm met een Snapdragon 8 Gen 1-processor – het meest geavanceerde mobiele platform van Qualcomm. De processor is gebouwd op een 4nm chip en biedt 30% meer grafische GPU-rendering en 25% meer energiezuinigheid in vergelijking met de vorige generatie.
De Xiaomi 12X wordt aangedreven door de flagship 5G-processor Snapdragon 870. Alle drie de toestellen komen met UFS 3.1 voor hoge laad- en gegevensoverdrachtsnelheden, gepaard met LPDDR5 RAM voor geheugensnelheden tot 6.400 Mbps.
De smartphones beschikken over een hoogwaardig koelsysteem, bestaande uit een grote Vapor Chamber en meerdere lagen grafiet om goed koelvermogen te bieden.

Scherm en geluid
Alle drie de telefoons bieden een mooie weergave op een AMOLED Dot Display met A+ DisplayMate rating en TrueColor-ondersteuning. De telefoons zijn uitgerust met krasbestendig Corning Gorilla Glass Victus en ondersteunen Dolby Vision. De Xiaomi 12 serie ondersteunt daarbij ook HDR 10+. De Xiaomi 12 Pro is bovendien SGS Eye Care Display-gecertificeerd, wat betekent dat het apparaat visuele schade beperkt tijdens lange gebruikerssessies.
Het zeer energiezuinige 6,73inch WQHD+ beeldscherm van de Xiaomi 12 Pro maakt gebruik van AdaptiveSync Pro om de dynamische LTPO-weergave tussen 1Hz en 120Hz op intelligente wijze aan te passen aan de content.
De Xiaomi 12 en Xiaomi 12X bieden meer dan 68 miljard kleuren op de 6,28inch full-HD+ schermen en zijn beiden voorzien van 120Hz AdaptiveSync voor een levendig en flikkervrij scherm.
De Xiaomi 12-serie is voorzien van SOUND BY Harman Kardon en Dolby Atmos. De quad-luidsprekers van de Xiaomi 12 Pro, in de vorm van twee tweeters en twee woofers, leveren heldere details van de hoogste tonen tot de laagste bas. De Xiaomi 12 en Xiaomi 12X leveren beide een gebalanceerd stereogeluid voor meeslepende games of video’s.

Batterij en opladen
De nieuwste flagship toestellen bieden uitstekende laadsnelheden en veiligheid. De Xiaomi 12 Pro beschikt over de heel snelle 120W Xiaomi HyperCharge. Met een batterij van 4.600mAh laad je het toestel in Boost-modus in slechts 18 minuten volledig op. De Xiaomi 12 en Xiaomi 12X hebben 4.500mAh-batterijen in compacte behuizingen. Beide toestellen ondersteunen 67W bekabeld turbo-opladen, waarmee je snel weer door kan. De Xiaomi 12 Pro en Xiaomi 12 ondersteunen ook 50W draadloos laden en 10W omgekeerd laden.
Zowel de Xiaomi 12 Pro als de Xiaomi 12 maken gebruik van Xiaomi AdaptiveCharge. Een slim oplaad-algoritme dat zich aanpast aan je laadgewoonten en waarmee de levensduur van de batterij wordt verlengd.

Iconisch design
Dankzij het kenmerkende en gebruikersgerichte ontwerp van de Xiaomi 12 series liggen ze comfortabel in je hand. De slankere batterijen met een hoge capaciteit en smallere notch besparen kostbare ruimte. Het 6,73inch scherm van de Xiaomi 12 Pro bevindt zich in een slank frame met verfijnde 3D-rondingen. Het 6,28inch scherm van de Xiaomi 12 en Xiaomi 12X is bovendien slechts 69,9 mm breed en wordt geaccentueerd door vloeiende rondingen voor een perfecte pasvorm. Alle drie de apparaten zijn verkrijgbaar in Gray, Purple en Blue.

Software
Om de gebruikerservaring verder te optimaliseren, is de Xiaomi 12-serie voorzien van MIUI 13, die eerder dit jaar wereldwijd is uitgebracht. De update omvat snellere opslag, hogere efficiëntie van achtergrondprocessen, slimmere verwerking en een langere levensduur van de batterij. Nieuwe functies in de verbeterde ervaring zijn onder andere Xiaomi's eigen Liquid Storage, Atomized Memory, Focused Algorithms, en Smart Balance.

Prijzen en beschikbaarheid
• Xiaomi 12 Pro is verkrijgbaar in twee varianten, 8GB+256GB, 12GB+256GB, en is beschikbaar vanaf 1099 euro.
• Xiaomi 12 is verkrijgbaar in drie varianten, 8GB+128GB, 8GB+256GB, 12GB+256GB, en is beschikbaar vanaf 899 euro.
• Xiaomi 12X komt in twee varianten, 8GB+128GB, 8GB+256GB en zal beschikbaar zijn vanaf 699 euro.
De Xiaomi 12 series zijn beschikbaar vanaf 16 maart 2022 als pre-order via de partners van Xiaomi en natuurlijk via mi.com.

Xiaomi 12 artikel