Philips TV kondigt meerdere prestatieverbeteringen aan voor de nieuwe Philips OLED807 Ambilight-serie, waaronder het nieuwste OLED-EX scherm, een nieuwe on-screen gamebalk en verbeterde omgevingsintelligentie.

Philips kondigde eerder al verbeteringen aan in de Ambilight-serie, namelijk de Philips 8807 Ambilight tv. Nu is het de beurt aan de verbeterde Philips OLED807.

Philips OLED807 Ambilight tv
De Philips OLED807 is voorzien van een OLED-EX scherm met een efficiënter en stabieler deuterium, wat betekent dat 30 procent van de lichtopbrengst toeneemt ten opzichte van een standaard OLED-scherm.

Ontwerp Philips OLED807 Ambilight tv
De Philips OLED807 Ambilight tv wordt uitgebracht in verschillende groottes: 48, 55, 65 en 77 inch. Hij heeft een flinterdun ontwerp zonder rand en metalen buitenframe. Dit staat in verbinding met het nieuwe en verbeterde vierzijdige Ambilight-systeem dat zorgt voor een verbeterde kijkervaring door meer kleurdetail en nauwkeurigheid. Verder zijn de meeste versies van de Philips OLED807 voorzien van een smalle metalen T-bar draaibare standaard met zilveren chromen boog, met uitzondering van het 77inch model dat voorzien is van metalen ‘sticks’.

Philips OLED807 t bar

Tot slot wordt er bij de Philips OLED807 een afstandsbediening geleverd met een zilvermetalen afwerking en verlichte toetsen voor eenvoudige bediening bij weinig licht. De zijkanten en achterkanten zijn omhuld met Muirhead-leer.

Prestaties Philips OLED807 Ambilight tv
De zesde generatie P5 AI-processor is verbeterd doordat er meer ‘intelligentie’ is toegevoegd aan de integratie van de lichtsensor van de televisie in de AI-functionaliteit. De verbeterde versie van de Ambient Intelligence van de P5-processor houdt het huidige omgevingslicht in de gaten en past zo de helderheid, het gamma en de kleuren in realtime aan. Hierdoor is het contrast voor de SDR- en HDR-inhoud altijd geoptimaliseerd. Verder kunnen kijkers dankzij de P5 AI-processor op hun tv hun voorkeur aangeven door de opties Eye Care, Dark Detail Optimization of Color Temperature Optimization te kiezen.
Volgens Philips TV is de Philips OLED807 ook goed geschikt voor gamers door geavanceerd gamen met HDMI 2.1-mogelijkheden, waaronder: e-Arc, VRR-ondersetuning voor 4K van 40 Hz tot 120 Hz met een bandbreedte van 38 Gbps, FreeSync Premium en G-SYNC-compatibiliteit en tot slot Auto Game en Auto Low Latency Modes.
De nieuwe on-screen gamebalk biedt snelle toegang tot beeld- en geluidsinstellingen via een vereenvoudigd menu dat het mogelijk maakt om game-instellingen snel te controleren of aan te passen. Gamers kunnen ook VRR, NVIDIA G-SYNC en AMD FreeSync inschakelen.
Ook beschikt de Philips OLED807 over unieke anti-inbrandtechnologie van Philips TV die gebruikmaakt van geavanceerde logodetectietechnologie die een raster van zones monitort om statische inhoud nauwkeurig te detecteren en de intensiteit van de lokale lichtopbrengst geleidelijk te verminderen. Hierdoor wordt inbranding voorkomen zonder afbreuk te doen aan de output van andere delen van het scherm.
Tot slot worden slimme taken afgehandeld door het nieuwste Android 11 tv-besturingssysteem dat een gebruiksvriendelijke interface biedt met ingebouwde Google Assistant via de push-to-talk optie op de afstandsbediening en de Works With Alexa-compatibiliteit.

Bioscoopervaring
De Philips OLED807 Ambilight tv is een onderdeel van de nieuwe 2022 OLED-tv’s waarop AI Auto Film Mode is opgenomen. En het aantal alternatieve smart pictures modes is uitgebreid van de oorspronkelijke twee naar zeven modes, wanneer een film wordt gedetecteerd. Hierbij hoort ook de Filmmaker Mode. Wanneer de Philips OLED807 in deze Filmmaker Mode staat, schakelt het automatisch over naar Dolby Vision Dark-instellingen bij het detecteren van Dolby Vision-content.
De smart picture modes bevatten nu ook de nieuwe Crystal Clear-modus, die de voorgaande Vivid-modus vervangt en dezelfde ultrascherpe beelden en rijke kleuren biedt, maar met verbeteringen op het gebied van balans tussen scherpte, kleur en contrast.
Verder beschikt de Philips OLED807 over een scala aan HDR-formaten, waaronder Dolby Vision, HLG, HDR10, HDR10+ en HDR10+ adaptieve compatibiliteit. De IMAX Enhanced-ondersteuning is hieraan toegevoegd.
IMAX Enhanced-versies van films gebruiken IMAX Digital Media Remastering-technologie (DMR) om hoge kwaliteit en 4K-beelden te reproduceren door het gebruik van een geavanceerd algoritme om onvolkomenheden in beeld te verwijderen. DMR en de P5 AI-processor optimaliseren samen de inhoud van de film voor de IMAX-beeldverhouding en voor de hogere kwaliteit en helderheid van een IMAX verbeterd en gecertificeerd scherm.

Slimme audio
De Philips OLED807 beschikt over een geüpgraded en krachtiger 70 watt 2.1-geluidssysteem met een speciale triple ring. Triple Ring-technologie biedt een betere beweging van de luidsprekers in de subwoofers. In dit geval de naar achteren gerichte basdriver die wordt ondersteund door vier passieve radiatoren.
De set maakt deel uit van het Philips TV & Wireless Home-systeem dat mogelijk is gemaakt door aangepaste draadloze DTS Play-Fi-technologie en kan worden gebruikt als onderdeel van een app-gestuurd hoge resolutie multiroom-audiosysteem dat makkelijk te verbinden is met compatibele tv’s, smartphones, soundbars en speakers.
Verder is de aansluiting op een soundbar, extra achterluidsprekers of een subwoofer allemaal eenvoudig draadloos te verbinden. Een nieuwe update in 2022 maakt het bovendien ook nog eens mogelijk om de Philips OLED807 te gebruiken als speciale middenkanaal in een AV-systeem met meerdere speakers.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips OLED807 is vanaf juni 2022 beschikbaar in de groottes 48, 55, 65 en 77 inch. De prijzen worden later bekendgemaakt.