Philips TV lanceert de beter presterende Philips 8807 Ambilight tv en de multifunctionele Philips B8507 3.1 Dolby Atmos soundbar. Lees hieronder de specificaties.

Het merk Philips is voor veel Nederlanders iets waar we trots op (mogen) zijn. Hoewel Philips steeds meer bedrijfsonderdelen verkoopt, blijft de kwaliteit vaak gegarandeerd. Dat geldt zeker voor de televisies die afkomstig zijn van TP Vision dat het hoofdkantoor in Amsterdam heeft.

Philips 8807 Ambilight tv
Philips staat natuurlijk bekend om zijn televisies, zoals de Philips OLED+986 en OLED+936. Philips komt nu met een verbeterde Philips 8807 Ambilight tv en multifunctionele Philips B8507 3.1 Dolby Atmos soundbar. Hiermee wil Philips zijn The One-boodschap verder blijven verspreiden. Hiermee wordt bedoeld dat de Performance Series-producten waar deze twee producten onder vallen, dezelfde prestaties, kwalitatief Europees design en de kenmerken van een premiummodel maar tegen een concurrerende mid-range prijs bieden.
De Philips 8807 Ambilight tv-serie beschikt over verschillende groottes: 43, 50, 55, 65, 75 en 86 inch. 

Ontwerp Philips 8807 Ambilight tv
De Philips 8807 Ambilight tv beschikt over een minimalistisch ontwerp met een ultradunne zilveren rand aan zowel de zijkanten als bovenkant. Deze zorgen voor een directere verbinding met het driezijdige Ambilight-systeem.
De onderkant van de Ambilight televisies met een formaat van 43 inch tot 65 inch is voorzien van een erg smalle zilveren rand en een slanke, schuine middenstandaard. De grotere modellen, de 77 inch en 86 inch, hebben zogenoemde zilveren ‘sticks’ als standaard.

Ambilight tv middenstandaard

Ambilight tv sticks

Prestaties Philips 8807 Ambilight tv
De Philips 8807 Ambilight tv presteert beter dankzij de nieuwe 5e generatie P5 Picture Processor en het scherm ondersteunt dit jaar 120 Hz. De verbeterde P5-processor houdt het huidige omgevingslicht in de gaten en kan daardoor zowel de helderheid, het gamma en de kleuren in real-time aanpassen. Verder omvat de HDR-ondersteuning HLG-, Dolby Vision- en HDR10+-compatibiliteit.
Volgens Philips zijn de prestaties van de 8807 Ambilight tv uitstekend voor gamers dankzij de HDMI 2.1 mogelijkheden, waaronder e-ARC, VRR-ondersteuning voor 4K van 48 Hz tot 120 Hz bij een volledige brandbreedte van 48 Gbps, plus FreeSync Premium-compatibiliteit en Auto-Low-Latency-modus.
De input-lag is 9 ms en de nieuwe on-screen gamebalk geeft snelle toegang tot beeld- en geluidsinstellingen via een vereenvoudigd menu. Hierdoor kunnen game-instellingen snel worden aangepast tijdens het gamen. Verder kunnen gamers ook makkelijk VRR en AMD FreeSync inschakelen. De Philips 8807 Ambilight tv beschikt over twee naar beneden gerichte luidsprekers en een systeemvermogen van 20 watt.

Draadloos verbonden geluid
De Philips 8807 Ambilight tv maakt deel uit van het Philips Home Wireless-systeem. Zo kan er een app-gestuurde hoge resolutie audiostreamingplatform gecreëerd worden voor het hele huis met een eenvoudige draadloze verbinding tussen compatibele tv’s, mobiele apparaten, soundbars en speakers. Bovendien biedt de The One B8507 soundbar een allround audio-upgrade.
Een nieuwe update voor 2022 biedt de mogelijkheid om de Ambilight-televisie te gebruiken als speciaal middenkanaal. Door zowel voor als achter speakers en een draadloze subwoofer toe te voegen, kunnen gebruikers een surround sound AV-systeem creëren.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips 8807 Ambilight tv is vanaf mei 2022 beschikbaar. De prijs is nog onbekend.
De Philips B8507 soundbar is vanaf juni 2022 beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 399,99.