Sinds 28 januari is er vrije modemkeuze en ben je dus niet afhankelijk van de modem die je provider voorschrijft. AVM heeft met de FRITZ!Box 6660 cable een modemrouter geïntroduceerd die geschikt is voor elke kabelaansluiting en waarbij alle functionaliteiten van een FRITZ!Box nu ook beschikbaar op een kabelaansluiting zijn.

Veel consumenten zaten vast aan de modem die zij van hun provider krijgen. Maar dat hoeft niet meer vanaf 28 januari 2022, want de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft bepaald dat consumenten en bedrijven in Nederland hun eigen modem mogen kiezen.
Een van de fabrikanten die hierop inspeelt is AVM, de Duitse communicatiespecialist waarvan wij regelmatig producten testen zoals de AVM FRITZ!Repeater 6000. AVM komt nu met een nieuw FRITZ!-product, namelijk de FRITZ!Box 6660 cable.

Specificaties FRITZ!Box 6660 cable
De AVM FRITZ!Box 6660 cable is een router met geïntegreerd kabelmodem voor gigabitsnelheden op elke kabelaansluiting van elke provider en alle functionaliteiten van de FRITZ!Box zijn hierop beschikbaar. Hij beschikt over een razendsnelle 2,5gigabit LAN-aansluiting voor gigabitsnelheden op de kabelaansluiting en voor geavanceerde toepassingen zoals NAS of om een switch aan te sluiten. Hij biedt ondersteuning voor DOCSIS 3.1 met 2x2 OFDM-kanaalbundeling en heeft 4 snelle gigabit-LAN-aansluitingen voor computers, televisies en andere netwerkapparaten. Daarnaast heeft hij 1 analoge telefoonaansluiting & 1 USB-2.0-aansluiting voor opslagmedia (NAS), netwerkprinters en dongels voor mobiel internet.
De FRITZ!Box 6660 cable beschikt over Wi-Fi 6 tot 2.400 Mbit/s (5 GHz) en 600 Mbit/s (2,4 GHz) n een VoIP-telefooncentrale met DECT-basis voor tot 6 draadloze telefoons. Dit betekent draadloze telefonie met een mogelijkheid tot het aansturen van smarthome-toepassingen.
Ten slotte maakt de mediaserver muziek, foto's en video's beschikbaar voor apparaten in het thuisnetwerk (SMB, FTP, UPnP AV), heb je met MyFRITZ! overal veilige toegang tot de eigen FRITZ!Box en met FRITZ!NAS eenvoudige toegang tot alle bestanden in het netwerk.

Mesh wifi
Wi-Fi 6 houdt rekening met het groeiende aantal wifi-apparaten en is daardoor voorbereid op de hoogste eisen in het thuisnetwerk. Verdeelde wifipunten, zoals FRITZ!Repeaters worden in het mesh wifi-netwerk samengevoegd tot één slim wifinetwerk. De FRITZ!Box 6660 moet ervoor zorgen dat overal in huis de verbinding optimaal is.

Vrije modemkeuze
Consumenten hebben vanaf nu een vrije modemkeuze. Door de nieuwe regelgeving van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) kunnen internetproviders het gebruik van specifieke standaardmodems niet meer voorschrijven. AVM heeft een speciale website aangemaakt voor consumenten om te helpen bij hun keuze. Vrije modemkeuze biedt namelijk de consumenten de kans om een modemrouter te kiezen die beter aansluit bij hun specifieke internet- en wifi-wensen en die toegang geeft tot functionaliteits- en beveiligingsupdates, zoals de FRITZ!Box 6660 cable.

Prijs en beschikbaarheid
De FRITZ!Box 6660 cable is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 249,- op fritzshop.nl

FRITZBox 6660 cable