De premium Philips OLED+ tv-serie heeft 2 nieuwe modellen: de OLED+986 in 65 inch en OLED+936 in 48-, 55- en 65inch. De sets bevatten de nieuwe P5 AI-beeldprocessor, nieuwe hoogwaardige OLED-panelen en verbeterde Bowers & Wilkins-geluidssystemen met meerdere luidsprekers.

Philips TV en audiospecialist Bowers & Wilkins introduceren dit jaar de nieuwe Philips OLED+986 en OLED+936, beiden voorzien van krachtige OLED-panelen, een 5e generatie P5 Intelligent Dual Picture Engine-verwerkingssuite en verbeterde scherpte.

Philips OLED+986 – de statement tv
De Philips OLED+986 is alleen verkrijgbaar in een 65inch versie en is ontworpen om de beste audiofiele geluidskwaliteit te bieden, of het nu gaat om tv-geluid of zelfs om een stand-alone muzieksysteem. De speakerbehuizing is opnieuw gemonteerd in een speciale behuizing onder de tv. De Tweeter-on-Top driver is nu voorzien van zowel nieuw surroundgeluid als de beroemde metalen Nautilus-buis van Bowers & Wilkins, om zo de warmteafvoer van het verhoogde vermogen van de nieuwe versterkers te verbeteren. De drie 100 mm-mid-/basdrivers hebben nu Continuum-conussen plus een spreekspoel met hogere specificaties en crossover-componenten.
Het nieuwe systeem kan harder worden aangestuurd om een groter, ruimtelijker geluidsbeeld te creëren dat de dialoog nauwkeurig naar het midden van het scherm volgt. Tegelijk biedt het nieuwe systeem ook een ruimtevullend geluid met een hogere resolutie en een lagere vervorming. De ontkoppelde montage van de Tweeter-on-Top zorgt ervoor dat de hoge frequenties worden weergegeven zonder diffractie, wat vaak ontstaat wanneer tweeters in grotere behuizingen worden gemonteerd.
Binnenin het systeem bevinden zich drie geïsoleerde behuizingen, waarbij de linker en rechter behuizing tevens zijn voorzien van ontkoppelde, op het klankbord gemonteerde tweeters. Deze tweeters zijn aan de uiteinden van het speakersysteem geplaatst om een uitmuntend geluid met heldere details te garanderen.
De OLED+986 beschikt over de nieuwste generatie Dolby Atmos-decodering en een Atmos Virtualizer voor ruimtelijke audio die in combinatie met het vierzijdige Ambilight de meest meeslepende audiovisuele kijkervaring neerzet. Voor nog meer basuitbreiding, indien de gebruiker of ruimte dit vereist, bieden zowel de OLED+986 als de OLED+936 de optie om een externe actieve subwoofer aan te sluiten.

Philips OLED+936
De Philips OLED+936 heeft ook meerdere upgrades gekregen in vergelijking met de vorige generatie, zoals nieuwe crossover-componenten van hogere kwaliteit, nieuwe surrounds voor alle drie de tweeters, een nieuwe 100 mm x 65 mm profielstijvere conus, een krachtige magneet voor de speciale basdriver, nieuwe spreekspoelen voor de vier mid-range drivers en nieuwe profielconussen voor de ietwat verplaatste Atmos elevation units.
Het algehele resultaat voor het 3.1.2-systeem is een toename in precisie, controle en belastbaarheid om de resolutie te verbeteren en tegelijkertijd meer energie en impact in de ruimte te leveren. De speakerkast is nog steeds gemaakt van dikwandige, met glasvezel versterkte ABS, verstevigd met interne ribben om ongewenste resonantie te controleren. De behuizing wordt ook gecombineerd met een minimalistische metalen schuine arm die als tafelstandaard fungeert. Net als bij de OLED+986 is er ook een optie voor wandmontage.
De OLED+936 herkent en decodeert Dolby Atmos-inhoud automatisch om de allerbeste resultaten te leveren. Tegelijkertijd bieden de drivers met een nieuw profiel en een nieuwe positie voor de hoogteversterking een betere integratie met de inhoud. Om voor niet-Atmos-inhoud toch een uitstekende Dolby Atmos-ervaring te creëren, activeert de tv de elevation drivers door de modus Movie, Game of Personal in te schakelen.

Krachtigere beelden
De OLED+986 en OLED+936 zijn beide voorzien van de nieuwste, krachtige OLED-panelen, met 20% meer pieklicht, de twin-chip, een 5e generatie P5-beeldprocessor om de PQ-prestaties naar nieuwe hoogten te tillen. Als gevolg bieden de sets betere scherpte, nauwkeurigere kleuren en huidtinten en een beter contrast voor alle bronnen. Deze combinatie kan content die door Dolby Vision ondersteund wordt nog verder complimenteren, zeker bij gebruik van de speciale ‘Dolby Bright’ mode voor HDR. De 5e generatie P5 AI voegt een nieuwe Film Detection Mode toe aan de bestaande vijf AI-categorieën. Tegelijkertijd integreert Ambient Intelligence de lichtsensor van de tv om ervoor te zorgen dat het contrast, voor zowel SD- als HDR-content, altijd wordt geoptimaliseerd voor de lokale omgevingslichtniveaus.
Philips TV & Sound is nog steeds een van de weinige merken die ondersteuning biedt voor alle belangrijke HDR-formaten. Naast de compatibiliteit met HLG, HDR10 en HDR10+ ondersteunen zowel de OLED+986 als de OLED+936 nu HDR10+ Adaptive, dat dynamische HDR10+-metadata combineert met de real-time informatie over het omgevingslicht. Zo worden helderheidsniveaus automatisch geoptimaliseerd voor de kijkomgeving, waarbij details in donkere beelden per scène ook in een lichte kamer verbeterd kunnen worden.

Performances
De nieuwe sets gebruiken ook hun vierzijdige Ambilight-systeem voor een mooiere kijk- en game-ervaring. Deze ervaring wordt gerealiseerd door de combinatie van HDMI 2.1-connectiviteit met VRR en FreeSync Premium- en G-Sync-compatibiliteit, wat resulteert in één van de laagste latentie. Gamers kunnen daarnaast ook profiteren van de Fast Motion Clarity-functie, die met verhoogde scherpte een subtiele doch ultra-realistische, vloeiende overgang van beeld naar beeld biedt. De Fast Motion Clarity-functie draait op 100Hz in plaats van de gebruikelijke 50Hz, om zo breedbeeldflikkering en artefacten te vermijden.
De OLED+986 en OLED+936-panelen met hoge output worden ook op unieke wijze beschermd door de kracht van de 5e generatie beeldprocessor en zijn unieke anti-burn-in-oplossing. Bij OLED-scheremen kunnen logo's van zenders namelijk inbranden in het scherm. De anti-burn-in-oplossing van Philips maakt gebruik van een geavanceerde logodetectiefunctie die een raster van 32.400 zones controleert om zeer nauwkeurig statische inhoud te detecteren. Vervolgens wordt de intensiteit van de lokale lichtuitvoer geleidelijk vermindert om inbranden te voorkomen, zonder dat dit ten koste gaat van de uitvoer van andere delen van het scherm. De Calman Ready-functie biedt bovendien professionele, automatische kleurkalibratie, zodat de tv uiterst precies kan worden afgesteld om volledige kleurnauwkeurigheid te garanderen.
De nieuwe sets zetten tevens de trend van hun voorgangers voort door het allerbeste Europese design te bieden, waarbij er gebruik is gemaakt van authentieke materialen voor de afwerking, zoals Kvadrat-stof, glas en metaal. Zelfs de afstandsbediening voelt premium aan vanwege zijn duurzame leren Muirhead-omslag. Ten opzichte van de vorige modellen zijn zowel de OLED+986 als de OLED+936 nu voorzien van micro-mesh roosters aan de voorzijde van de speakerbehuizing, met Kvadrat-doek juist op de bovenzijde.

Verbeterde beelden, beter geluid
Philips TV’s OLED+936 en OLED+986 zijn voorzien van nieuwe en verbeterde Bowers & Wilkins speakerbehuizingen om te garanderen dat de sets de beste geluidskwaliteit blijven bieden. Beide sets zijn uitgerust met een verbeterde Dolby Multistream Decoder en HDMI eARC voor een efficiëntere audio-overdracht.
Naast de bekende Tweeter-on-Top technologie bevat de OLED+986 nu ook de door Bowers & Wilkins gepatenteerde Continuum-conussen. Beide technologieën zijn ook te vinden in de iconische 800 Diamond Series-luidsprekers van het bedrijf, de favoriet van TP Vision’s partner Abbey Road Studios.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips OLED+986 zal vanaf begin oktober verkrijgbaar zijn in 65-inch voor een verkoopadviesprijs van € 4.449,-.
De OLED+936 is vanaf september verkrijgbaar in 48" (€ 1.999,-), 55" (€ 2.499,-) en 65" (€3.499,-).

OLED986