Sony introduceert de HT-S400 2.1 soundbar met onder andere vol surroundgeluid, verbeterd stemgeluid en een draadloze subwoofer. Lees hieronder alle specificaties.

Een tijd geleden hebben wij de soundbar HT-G700 van Sony getest en daar een review over geschreven. Ondertussen heeft Sony de nieuwe HT-S400-soundbar aangekondigd, een 2.1-kanaals soundbar voor cinemageluid in de woonkamer.

Ontwerp Sony HT-S400 soundbar
De zwarte Sony HT-S400 soundbar is ontworpen met een oled-schermpje op de soundbar voor meer gebruikscomfort. Op dit scherm kun je de statusinformatie van de soundbar lezen. De HT-S400 soundbar is 900 mm breed, 64 mm hoog en 88 mm breed en weegt slechts 2,4 kg.

Specificaties Sony HT-S400 soundbar
De Sony HT-S400-soundbar is uitgerust met S-Force Pro Front Surround-technologie. Deze technologie moet voor een krachtige audio-ervaring zorgen.
De frontluidsprekers zijn voorzien van een rechthoekvormige X-Balanced-luidsprekerunit die het diafragma maximaliseert. Hierdoor heb je minder last van geluidsvervorming en een heldere weergave van dialogen. Op de X-Balanced-luidsprekerunit zit een Seperated Notch Edge. Deze verbetert de verticale amplitudesymmetrie voor een heldere geluidskwaliteit door een insnede op de rand van de speakerunit. Deze biedt ondersteuning om de spanning binnen en buiten de rand van het diafragma onder controle te houden, waardoor bijvoorbeeld dialogen beter tot hun recht komen.
De geluids- of audiomodus van de HT-S400 is eenvoudig in te stellen via de afstandsbediening. Bovendien biedt het systeem snelle toegang tot Voice-modus. Ook is er een Night-modus, wat handig is als je ’s avonds laat televisie kijkt en er liggen mensen te slapen.

Subwoofer
De Sony HT-S400 soundbar wordt geleverd met een draadloze subwoofer met een 160 mm-luidsprekerunit wat zorgt voor een dieper en rijker basgeluid. De subwoofer zelf is 192 x 387 x 400 mm en weegt 7,3 kg.
Met oog voor duurzaamheid heeft Sony in het achterpaneel van de HT-S400 subwoofer hergebruikte plastic geïntegreerd dat is ontworpen volgens de Made to be remade-filosofie.

BRAVIA integreren
De Sony HT-S400 soundbar kun je eenvoudig aansluiten op een Sony BRAVIA-televisie. Je kunt de audio draadloos naar je Sony-soundbar sturen vanaf een BRAVIA-tv die een draadloze verbinding ondersteunt. Met de draadloze verbinding kun je ook je soundbar en je BRAVIA-tv tegelijkertijd in- en uitschakelen met de aan-uitknop van BRAVIA.
Dankzij de geïntegreerde gebruikersinterface verschijnen de instellingen voor de soundbar automatisch in het Quick Settings-menu van de BRAVIA-tv. De instellingen en het volume zijn gemakkelijk met de afstandsbediening van de BRAVIA aan te passen.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony HT-S400 is vanaf april 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor € 270,-.

Sony HT S400 soundbar