John Vanderaart beantwoordt elke dag een vraag op pcactive.nl. Vandaag gaat hij in op de vraag of je Google Drive of OneDrive moet gebruiken.

Via mijn Gmail-account op de smartphone heb ik een Google Drive. Via mijn Microsoft-account van Windows 10 heb ik een OneDrive. Welke van de twee moet ik nu eigenlijk gebruiken?
Adriaan T.


Gisteren beantwoordde John Vanderaart de vraag hoe je Windows 11 vanaf een usb-stick installeert. Vandaag vertelt hij over de keuze tussen Google Drive en OneDrive.

Het zijn allebei cloud-drives, net zoals iCloud en Dropbox dat zijn. Sterker nog, als je wat rondkijkt op internet, dan kom je nog veel meer cloud-drives tegen. En het laat zich eenvoudig raden dat Google Drive het extra goed doet met Android, dat OneDrive het extra goed doet met Windows (zeker in combinatie met Microsoft Office), dat iCloud het extra goed doet met iOS en dat je Dropbox zo goed als overal kunt inzetten. Sterker nog, zo’n beetje iedere cloud-drive is te gebruiken op zo’n beetje ieder platform. Inderdaad: “Dat maakt je keuze er niet gemakkelijker op!” Maar waarom een keuze maken als je meerdere cloud-drivers door elkaar heen kunt gebruiken? Kijk gewoon welke cloud-drive het prettigst (en het goedkoopst) werkt op welk internet-apparaat en pak je voordeel waar het op dat moment van pas komt. Uitwisselen kan, zoals gezegd, altijd wel…


Vraag 10 afbeelding1