John Vanderaart beantwoordt elke dag een vraag op pcactive.nl. Vandaag gaat hij in op het installeren van Windows 11 vanaf een usb-stick.

Het lukt me niet om Windows 11 vanaf een usb-stick te installeren. Wat doe ik verkeerd?
Sander V.

Gisteren beantwoordde John Vanderaart de vraag hoe je een Word-bestand op een Linux-computer kunt openen. Vandaag laat hij zien hoe je Windows 11 vanaf een usb-stick installeert.

Om te beginnen moet je natuurlijk een ISO-bestand downloaden met 'daarin' een Windows 11-installatieprocedure (zie de afbeelding). Dat ISO-bestand moet je vervolgens niet als bestand, maar als image naar een usb-stick overhevelen. Daar kun je bijvoorbeeld de tool Rufus voor gebruiken: rufus.ie/nl. Daarna kun je booten van de usb-stick en Windows 11 installeren. Zorg natuurlijk wel dat de optie Boot from USB in de BIOS-setup op Enabled staat. Dan nog even opgelet, want als de harde schijf erbij komt, dan kun je alle bestaande partities verwijderen om op die manier een echt schone installatie te verzorgen. Uiteraard zorg je voor een goede back-up en is een upgrade-installatie ook mogelijk...
Link: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows11

Vraag 2 afbeelding1

Zoals je ziet, zijn er diverse mogelijkheden om een Windows 11-installatie in gang te zetten. Aan jou de keuze!