Op pcactive.nl beantwoordt John Vanderaart elke dag een vraag. Ditmaal geeft hij antwoord op de vraag hoe je op een Linux-computer een Word-bestand kunt openen.

John Vanderaart

Gisteren beantwoordde John Vanderaart de vraag over wat de vooruitzichten zijn als je met een oude laserprinter wilt overstappen naar Windows 11. John legt uit wat hoe je je printer onder Windows 11 kunt installeren. Vandaag is de volgende vraag aan de beurt:

Ik heb een Linux-computer. Via e-mail kreeg ik een Microsoft Word-bestand als bijlage toegestuurd. Hoe kan ik die bijlage openen?
Bas B.

Je bedoelt: "Hoe kan ik dat Microsoft Word-bestand openen nadat ik dit vanuit het e-mailbericht heb bewaard?" Simpel, dan heb je software nodig die met het DOC-/DOCX-bestandsformaat overweg kan. Het is dan wel zo handig om van een Office suite gebruik te maken. Ga daarom maar eens met LibreOffce aan de slag: nl.libreoffice.org. Daarmee haal je ook nog eens een gratis alternatief voor Microsoft Office in huis. Misschien dat Google Docs ook iets voor je kan betekenen: docs.google.com.

Vraag 3 afbeelding1
Met behulp van LibreOffice kun je Microsoft Office-documenten openen