Voor veel fans van Formule 1 was het afwachten of ze in 2022 ook nog alle Grand Prix op tv zouden kunnen kijken, nadat bekend werd dat streamingdienst Viaplay de rechten had gekocht voor Formule 1. Lees hier hoe dat zit en hoeveel je moet betalen.

Al eerder meldden wij al wat het aanbod van streamingdienst Viaplay inhoudt en dat het vanaf 1 maart 2022 wordt gelanceerd in Nederland voor een maandelijks abonnement van € 13,99. Vanaf 12 maart worden kijkers drie avonden op rij bijgepraat worden over het circuit van Bahrein en Max Verstappen. Vanaf 17 maart 2022 gaat het Formule 1-seizoen officieel van start.

Formule 1 weekend en team
De fans kunnen rekenen op 12 uur live tv per Grand Prix-weekend en alle 23 Grands Prix die vooralsnog op de F1-kalender van 2022 staan, zijn live te zien bij Viaplay: De vrije trainingen, kwalificatie en race worden live uitgezonden, terwijl deze laatste twee ook een voor- en nabeschouwing hebben. Daarnaast is er op vrijdagavond een F1-programma.
In een nieuwe studio in Nederland met presentatrice Amber Brantsen zit ook een vast team van analisten aangevuld met diverse coureurs en deskundigen. Het vaste team zal onder meer bestaan uit Christijan Albers (46 Grands Prix), Giedo van der Garde (19 Grands Prix) en autosport alleskunner Tom Coronel. Daarnaast zijn er ook de nieuwe F1-commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Tevens is er ook elk Grand Prix-weekend een vaste plek in de paddock met onder andere tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen, David Coulthard (13 Grand Prix-overwinningen) en negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen die hun licht laten schijnen op de actie op en naast het circuit.

Formule 1 kijken
Formule 1 kun je kijken via de app van Viaplay net zoals andere programma's van deze streamingdienst op je mobiele telefoon of tablet en je kunt het natuurlijk streamen naar je televisie.
Voor klanten van Ziggo en KPN is het goed nieuws dat Viaplay op een of andere manier ook te verkrijgen is. Als Ziggo-klant kun je Viaplay als add-on afnemen. Als KPN-klant kun je via Viaplay Formule 1 bekijken door Viaplay toe te voegen aan je TV, internet of entertainmentbundel, of je kunt besluiten om je los te abonneren op deze streamingsdienst.
Met Ziggo en KPN samen kunnen bijna 7,5 miljoen huishoudens vanaf 10 maart 2022 zich abonneren op Viaplay en Formule 1 kijken. Viaplay wordt verder ondersteund door diverse devices en platforms, zoals smart TV's, iOS en Android smartphones en tablets, Chromecast en Apple TV, PC en Mac.

Viaplay Formule 1