Op 1 maart 2022 wordt de streamingdienst Viaplay in Nederland gelanceerd met live sport, Viaplay Originals, internationale films en -series, en content voor kinderen. Het abonnement kost € 13,99 per maand en kan bij Viaplay of partners als VodafoneZiggo en KPN worden afgesloten.

Vanaf 1 maart 2022 brengt de streamingsdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group (NENT) een aanbod aan live sport, Viaplay Originals, internationale films en -series, en content voor kinderen. Een abonnement van € 13,99 per maand kan direct bij Viaplay worden afgesloten of via verschillende partners, waaronder VodafoneZiggo en KPN. Nederland wordt het elfde land ter wereld waar Viaplay beschikbaar zal zijn en tegen het einde van 2023 zullen tenminste vijf andere markten volgen.

Sports
Viaplay beschikt over een ruim en divers aanbod aan sports zoals Formule 1 met nationale held Max Verstappen en PDC Darts met drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen. Maar ook de Matchroom snooker- en pool-evenementen en alle KSW mixed martial arts-toernooien zijn te zien via de streamingsdienst. Voetballiefhebbers worden op hun wenken bediend met Bundesliga-voetbal, vrouwenvoetbal uit de Italiaanse A-serie en de Zweedse Damallsvenskan. Vanaf augustus 2022 wordt dit rijtje aangevuld met Premier League voetbal.
Marco Zwaneveld is onlangs benoemd tot Viaplay’s Head of Sports in Nederland. De Formule 1-uitzendingen op Viaplay worden gepresenteerd door Amber Brantsen vanuit een premium sport studio in Hilversum. Het commentaar komt alle 23 Grands Prix rechtstreeks vanaf locatie en is in handen van het duo Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Lees hier meer over Formule 1 kijken in 2022

Viaplay Originals
Onder de naam Viaplay Originals zullen meer dan dertig originele producties beschikbaar zijn, waaronder 'Love Me', 'The Box', 'Honour', 'Threesome' en de winnaar van de Canneseries 2020 'Partisan'. Viaplay is de grootste Scandinavische producent van dramaseries en heeft meer dan 60 premières gepland voor 2022. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in Nederlandse Viaplay Originals, waarvoor Kennard Bos is benoemd tot Viaplay's eerste Executive Producer in Nederland.

Internationale films en series
Verder zal de streamingdienst internationale films en series aan het aanbod toevoegen, met spraakmakende content van Hollywood-studio's als MGM, Sony en wiip, waaronder grote hits als ‘Men in Black’, ‘Tomb Raider’, ‘Walker’, ‘Dr Death’ en ‘The Capture’. Kort na de lancering zullen ook ‘Jumanji: The Next Level’, ‘Jumanji: Welcome to the Jungle’, ‘Bad Boys for Life’ en ‘Charlie’s Angels’ beschikbaar zijn.

Kinderen
Ook content voor kinderen wordt niet overgeslagen. Met wereldberoemde kinderseries zoals 'Peppa Pig', 'My Little Pony' en 'LEGO Ninjago' denkt Viaplay ook aan de allerkleinste kijkers.

Alle Viaplay Originals en internationale content bevatten Nederlandse ondertiteling en alle content voor de kinderen wordt nagesynchroniseerd. Een breed scala aan devices en platforms zullen Viaplay in Nederland ondersteunen, waaronder smart-tv's, iOS- en Android-smartphones en -tablets, Chromecast, Apple TV, pc en Mac.