Tegenwoordig bieden meerdere partijen oplossingen aan voor een slim(mer) huis. Siemens doet dat met Home Connect.

Rob Coenraads

KoelkastIn PC-Active 320 kun je al lezen over de oplossingen van Busch-Jaeger om je huis slimmer te maken. Ook Siemens heeft hiervoor een uitgebreid systeem: Home Connect. Hiermee kun je huishoudelijke apparaten gemakkelijk bedienen: van de wasmachine tot de oven en van de koffiemachine tot de stofzuiger. Via de Home Connect-app heb je altijd toegang tot alle relevante informatie en functies. Zo kun je apparaten in- en uitschakelen, programma’s op afstand selecteren, tijdschakelaars instellen et cetera. Een kijkje in de keuken van Siemens Home Connect. 

SLIMME KEUKEN 
De slimme Home Connect-koelkasten en -vriezers van Siemens moeten je onder andere helpen om te genieten van lekker en voedzaam eten. Zo geeft de Home Connect-app je tips hoe je je eten het best in je koelkast en vriezer kunt bewaren en hoe je je apparaten op de juiste temperatuur instelt. Ook handig is dat je in een oogopslag in de Home Connect-app kunt zien welke ingrediënten nog in je slimme koelkast liggen. Zo is Siemens iQ700 (KA92DHXFP) uitgerust met twee ingebouwde camera’s die elke keer dat je de deur sluit, een foto nemen en tonen in de app. Hierdoor weet je altijd wat er in de koelkast ligt, handig als je tijdens het boodschappen doen niet meer precies weet of je iets wel of niet hebt. 

Opslagaanbeveling 2HANDIG 
En dat deze koelkast slim is, bewijst hij wel met zijn opslagaanbevelingen. Leg je bijvoorbeeld een limoen gewoon in de koelkast en niet in de speciale fruit- en groentelade, dan krijg je een melding met een opslagaanbeveling. Producten in de hyperfresh-lade blijven namelijk veel langer goed. En heb je de koelkast niet goed afgesloten, dan krijg je ook een melding op je smartphone. Sowieso is deze koelkast energiebewust dankzij de ECO-modus en vakantiemodus. Ook handig is dat je altijd en overal de koel- en vriestemperaturen afzonderlijk met de app kunt instellen. 

PARTNERS 
Home Connect werkt volledig zelfstandig via de app. Via een aantal partners kun je de functionaliteit van Home Connect wel gemakkelijk uitbreiden en integreren binnen andere oplossingen voor een slim huis. Hierbij kun je natuurlijk wel zelf bepalen of jij dat wilt. Zo kun je Home Connect laten samenwerken met Google Assistent of Amazon Alexa om je huishoudelijke apparaten met je stem te bedienen. Ook Bosch Smart Home, Homey en Olisto zijn partners van Siemens Home Connect. 

CONCLUSIE 
Siemens presenteert met de Home Connect-line een heel mooie oplossing als je op zoek bent naar een slimmer huishouden.