De Japanse audiofabrikant Denon heeft onlangs zijn allereerste true wireless in-ear oordopjes gelanceerd, namelijk de Denon Noise Cancelling in-ear oordopjes en de Denon Wireless in-ear oordopjes.

Niels Brouwer

Denon is een bekend merk voor audioliefhebbers en een ruim assortiment aan audioproducten, waaronder de draadloze all-in-one speakers met HEOS Built-in: de Denon Home 150, Home 250 en Home 350. Splinternieuw zijn de Denon Noise Cancelling in-ear oordopjes (Denon AH-C830NCW) en Denon Wireless in-ear oordopjes (Denon AH-C630W). Beiden sluit je aan via bluetooth en zijn ontworpen voor consumenten die op zoek zijn naar kwalitatief goed geluid, comfort en prestaties op het gebied van telefoongesprekken als je onderweg, druk of aan het relaxen bent. True Wireless houdt in dat de oortjes direct in je oor zitten en volkomen draadloos zijn: er is geen kabel meer nodig.

Denon Noise Cancelling in-ear
De Denon Noise Cancelling in-ear oordopjes beschikken over een techniek die omgevingsgeluiden onderdrukt: Active Noise Cancelling (ANC). Dit systeem maakt gebruik van dubbele microfoons in elke oordop en heeft geavanceerde verwerkingsprocessen om omgevingsgeluid te verminderen. De functies ruisonderdrukking en mix van omgevingsgeluid kunnen met de transparantiemodus snel worden omgeschakeld met een eenvoudige aanraaksensor.
Verder beschikken de Noise Cancelling-oordopjes over een beamforming-functie. Hierdoor is de helderheid van de stem van de gebruiker beter dan bij standaardontwerpen. Er wordt hier gebruikgemaakt van twee microfoons die samenwerken met geavanceerde digitale signaalverwerking. Daarnaast is er een derde microfoon die de stemhelderheid bevordert door het afschermen van wind en omgevingsgeluid

Prestaties, comfort en duurzaamheid
Beide draadloze in-ear oordopjes zijn ontworpen met behulp van uitgebreide gehoorgangsimulaties. Elke oordop wordt geleverd met siliconen oordopjes die verkrijgbaar zijn in drie maten. Daarnaast zijn beide modellen IPX4-geclassificeerd voor duurzaamheid, wat betekent dat ze niet beschadigd raken tijdens regen of zware workouts.
Tot slot zijn de Noise Cancelling in-ear oordoppen voorzien van Google Fast Pair, waardoor het koppelen van apparaten eenvoudig is.

Batterijlevensduur
Met de Denon Noise Cancelling oordoppen kun je tot 6 uur lang muziek luisteren, nadat het volledig is opgeladen. Je krijgt extra oplaadcycli via de meegeleverde case wat het mogelijk maakt om in totaal 24 uur aan muziek te luisteren. Met het andere model is het mogelijk om tot 4,5 uur aan muziek te luisteren nadat het volledig is opgeladen. Met de extra oplaadcycli kan dit oplopen tot 18 uur.
Beide modellen beschikken over een lithium-ionbatterij en kunnen opgeladen worden via elke usb-lader of usb-poort van een computer.

Prijs en beschikbaarheid
Beide modellen zijn verkrijgbaar in het zwart of wit. De Denon Noise Cancelling in-ear oordopjes hebben een glanzende afwerking met zilveren accenten, waarbij het andere model een chique matte afwerking heeft. Beide modellen zijn verkrijgbaar op denon.com. De adviesprijs voor de AH-C830NCW Denon Noise Cancelling Oordopjes is € 159,- en voor de AH-C630W Denon Draadloze Oordopjes is dit € 99,-.

Denon Noise Cancelling