Het Britse audiomerk Bowers & Wilkins lanceert op 13 oktober de draadloze Zeppelin. De speaker, die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2007 als hét ultieme iPod-dock, keert in 2021 terug met beter geluid, een mooier uiterlijk en slimme functies.

Bowers & Wilkins is een gerenommeerd audiomerk dat naast speakers ook bijvoorbeeld hoofdtelefoons uitbrengt, zoals de Bowers & Wilkins PX7 ANC. Vanaf vandaag is de nieuwe verbeterde versie van de Bowers & Wilkins Zeppelin verkrijgbaar. Dit iconische ‘iPod-dock’ uit 2007 keert terug met beter geluid en een mooier design en slimme functies. Door het brede aanbod van streamingdiensten in de Bowers & Wilkins Music-app is het mogelijk om naar je favoriete muziek te luisteren met kwalitatief geluid. De luidspreker is verkrijgbaar in donker- en lichtgrijs en heeft dimbare sfeerverlichting die een halo-effect creëert op het metalen voetstuk.

Compleet stereosysteem
De nieuwe Zeppelin is een compleet stereosysteem in één behuizing, met speciale linker- en rechter luidsprekers rond een centrale, grote subwoofer, die allemaal worden aangedreven door een versterking van 240 Watt. Deze eersteklas componenten zijn gemonteerd in een extreem rigide, FEA-geoptimaliseerde behuizing voor goede akoestische prestaties, met een minimum aan materiaal rond de randen van elke drive-eenheid voor een optimale geluidsverspreiding.
De twee ontkoppelde double-dome tweeters van de Zeppelin, die oorspronkelijk werden gebruikt in de bekroonde 600 Anniversary Series, zijn aan de uiterste randen van de kast gemonteerd. Ze zijn volledig geïsoleerd van trillingen die door de kast worden gegenereerd door andere grotere driver units. Dit zorgt voor een breed, ruimtelijk en zeer accuraat geluid.
De tweeters zijn gekoppeld aan 90mm middentoners die gebruikmaken van de door Bowers & Wilkins gepatenteerde FSTTM-technologie (Fixed Suspension Transducer). Deze technologie wordt toegepast in alle hoogwaardige staande luidsprekers van het Britse merk, waaronder de referentie 800 Series Diamond, de favoriete monitorluidspreker van de Abbey Road Studios.
Tot slot is er een nieuwe 150mm subwoofer om de open, gedetailleerde en verfijnde bas toe te voegen aan het hoge-resolutie systeem van de Zeppelin. De subwoofer is in het hart gemonteerd en het ontwerp is zorgvuldig geoptimaliseerd om het ongewenst 'schommelen' van de kast tijdens het gebruik te voorkomen. Dit resulteert in een zuiverder klinkende en meer wendbare basweergave.

Kleuren en verlichting
De Zeppelin is verkrijgbaar in twee varianten, een donkere (midnight grey) en een lichte (pearl grey). De speaker heeft ook schakelbare en dimbare sfeerverlichting die een 'halo'-effect creëert op het metalen voetstuk.

Streaming
Als je muziek wilt streamen vanaf je mobiele apparaat, tablet of computer is de nieuwe Zeppelin voorzien van zowel AirPlay 2 als bluetooth. Hierdoor is hij geschikt voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Via de Bowers & Wilkins Music-app heb je direct toegang tot een groot aantal streamingdiensten zoals Spotify, Deezer, Last.fm, Qobuz, Soundcloud, TIDAL en TuneIn.

Verbonden, slim & intuïtief
De speaker is ontworpen om lang mee te gaan. Het krachtige digitale 'brein' kan in de loop van de tijd worden geüpgraded. Begin 2022 zal de multi-room functie geïntroduceerd worden. Dit maakt het mogelijk om samen met andere nieuwe Zeppelins of met apparaten uit de Formation-reeks in een multiroom-omgeving connectie te maken.

Prijs en beschikbaarheid
De Zeppelin is vanaf 13 oktober verkrijgbaar in donkergrijs en lichtgrijs voor € 799,- bij geselecteerde dealers of op de website van Bowers & Wilkins. Meer informatie vind je op op www.bowerswilkins.com/new-zeppelin.

Zeppelin black