Bowers & Wikins levert high-end audioproducten waaronder hoofdtelefoons met actieve ruisonderdrukking (ANC) en een stijlvolle uitstraling.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


bwpx7si 1De PX7 is het premium model met over-de-oor schelpen en wordt geleverd in een luxe opbergdoos met 3,5mm jack-kabel voor directe aansluiting en usb-c naar usb-a-kabel voor opladen en muziek via usb. Natuurlijk is er ook een draadloze Bluetooth(5)-verbinding mogelijk. De bediening zit op de schelpen: aan/uit/bluetooth, volume hoog/laag en een multifunctionele knop voor pauze/doorgaan, nummer skippen en nummer terug en telefoongesprek opnemen/ophangen; op de linkerschelp zit de ANC-knop met verschillende niveaus.

De PX7 beschikt over drie geavanceerde functies en ondersteunt veel codecs (zie de online review op pcactive.nl voor alle specs) en een app om de instellingen aan te passen en updates door te voeren. De accuduur is circa 30 uur.

Bij plaatsing van de PX7 (310 gram) op het hoofd voel je dat de beugel de schelpen goed over de oren drukt en buitengeluid al flink buiten houdt. Na een tijdje voel je de hoofdtelefoon zelfs niet meer zitten.

De luistertest is een genot: het geluid is helder, transparant, goed in balans van hoog tot laag en de ANC werkt prima. Kwaliteit die je voor deze prijs mag verwachten.

Samengevat: een mooie hoofdtelefoon die in de top met ANC-modellen probleemloos een plek verwerft naast de concurrenten.

Product: Bowers & Wilkins PX7

4 sterren

Adviesprijs: € 399,99
Pluspunten: 
* uitstekende geluidskwaliteit
* nuttige functionaliteit
Minpunten: 
* prijs
* geen equalizer