Iedereen heeft zijn telefoon weleens laten vallen en soms loopt dat niet goed af. Ook daarom is het goed om je telefoon goed te beschermen en vind je hiervoor goede tips in dit artikel.

Laat jij je telefoon wel eens vallen en is dat niet altijd goed afgelopen? Misschien zat er een barst in je scherm of doen sommige knopjes het niet goed meer. Dat is natuurlijk allesbehalve fijn. Kosten voor een reparatie van je smartphone kunnen namelijk hoog gaan oplopen. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw telefoon goed is beschermd. Hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Wij geven je wat handige tips in dit artikel!

Gebruik een screenprotector
Je telefoon beschermen kun je doen door middel van een screenprotector. Zodat de naam al doet vermoeden, is een screenprotector geschikt om het scherm van jouw telefoon te beschermen. Dit is een bijna onzichtbare extra beschermlaag. Er zijn verschillende soorten screenprotectors die je kunt gebruiken voor jouw telefoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een screenprotector van plastic folie of een screenprotector van gehard glas. Als je meer bescherming wilt hebben, is het een aanrader om te kiezen voor de screenprotector van gehard glas. Dit is steviger en kan meer hebben.

Zeker als je een nieuwe telefoon hebt gekocht, is het verstandig om hier direct een screenprotector op te plakken. Je moet er toch tenslotte niet aan denken dat je jouw nieuwe telefoon per ongeluk laat vallen en je direct al schade hebt. Heb je een nieuwe telefoon nodig? Probeer dan echt te gaan voor een kwalitatief goed toestel. Een gloednieuwe telefoon die een groot succes belooft te worden, is de iPhone 13 Pro Max. De iPhone 13 Pro Max is recentelijk op de markt verschenen en biedt veel voordelen voor gebruikers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prachtig scherm, krachtige processor, zeer goede camera’s, lange batterijduur en ga zo maar door. Zeker het overwegen waard om dit toestel eens te bekijken. Mocht je ervoor kiezen om een nieuwe smartphone te kopen, zorg er dan voor dat je er zo snel mogelijk een screenprotector op zet.

Goed telefoonhoesje
Naast een screenprotector is het ook belangrijk dat je beschikt over een goed telefoonhoesje. Dit is namelijk ook een goede manier om jouw telefoon te beschermen. Er zijn talloze verschillende soorten telefoonhoesjes waar je uit kunt kiezen. Populaire telefoonhoesjes zijn de backcover hoesjes. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt dit hoesje ervoor dat de achterkant en de zijkanten van je telefoon worden beschermd. Wil je voor de optimale bescherming van jouw telefoon gaan, kies dan voor een bookcase of flipcase. Met deze telefoonhoesjes zorg je er namelijk voor dat je zowel de voor- als achterkant van je telefoon goed beschermd. En dat is zeker handig, vooral als het nog wel eens gebeurt dat jij je telefoon laat vallen.

Probeer water te vermijden
Niet alleen het laten vallen van je telefoon kan schade opleveren. Ook als jouw telefoon in contact komt met veel water, kan het zo zijn dat je schade oploopt. Hoewel er al best wat telefoons tegenwoordig waterbestendig zijn, is dit niet altijd het geval. Probeer water in de buurt van je telefoon zo veel mogelijk te vermijden. Neem het zekere voor het onzekere!

Verzekeren
Ben je nog steeds bang om schade toe te brengen aan je telefoon? Dan kan het verstandig zijn om een verzekering af te sluiten voor jouw telefoon. Hierbij is het goed om te kijken naar welke schade in dit geval wordt vergoed. Kijk bijvoorbeeld of het zo is dat bij deze verzekering val- en waterschade vergoed worden. Zo weet je precies wat wel en niet gedekt is.

Het is belangrijk om je telefoon goed te beschermen om schades in de toekomst zoveel mogelijk te kunnen voorkomen. Bovenstaande tips kunnen je al een hele eind op weg helpen, dus houd deze goed in gedachten. Zo kun jij zo lang mogelijk blijven genieten van je telefoon!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met T-Mobile