Een smartphone is een behoorlijke uitgave. Als je telefoon kapotgaat of gestolen wordt, wil je deze kunnen vervangen. Wil je dit niet zelf betalen, dan kun je hier een verzekering voor afsluiten. Wij geven je alle informatie over verzekeringsmogelijkheden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Onze smartphones hebben steeds meer mogelijkheden en worden (vaak) steeds duurder. Natuurlijk wil je niet zonder telefoon komen te zitten als het scherm breekt of als je nieuwe telefoon gestolen wordt. Het repareren of vervangen van je toestel kan behoorlijk in de papieren lopen. Door je telefoon te verzekeren, hoef je niet zelf voor de volledige kosten op te draaien. Is je toestel zo waardevol en heb je zelf niet de middelen om je telefoon zomaar te vervangen? Dan kan het verzekeren van je telefoon nuttig zijn. Heb je al een ouder model en heb je bovendien een financiële buffer om reparatiekosten of vervanging van je toestel op te vangen? Dan loont het meestal niet om je mobiel te verzekeren.

Inboedelverzekering of telefoonverzekering?
De vraag is wat er al gedekt wordt onder een inboedel- of reisverzekering. Een inboedelverzekering dekt soms ook schade aan je telefoon. Voorkom dus dat je dubbel verzekerd bent. Lees de voorwaarden van je inboedelverzekering goed na. Sommige verzekeraars vergoeden val- en stootschade aan je smartphone niet. Ze vragen een eigen risico of beperken de vergoeding van de nieuwwaarde tot één jaar. Je inboedelverzekering verzekert je spullen bovendien niet als je ermee op straat loopt. Hier heb je een buitenhuisdekking voor nodig. Een inboedelverzekering vergelijken doe je gemakkelijk via Totaalbesparen.com. Als je tijdens je vakantie schade hebt aan je telefoon, wordt dit vaak gedekt door je reisverzekering. Hier geldt wel een maximum voor. Lees dit na in je verzekeringsvoorwaarden. Wil je een uitgebreidere dekking? Ga dan voor een telefoonverzekering.

Aandachtspunten telefoonverzekering afsluiten
Net als bij andere verzekeringen is het bij een telefoonverzekering belangrijk dat je verschillende verzekeringen vergelijkt. De voorwaarden en premie verschillen per verzekeraar. Ga na welke dekking je nodig hebt en hoeveel de verzekering maximaal uitkeert. Sommige verzekeringen keren de dagwaarde van je toestel uit en dat is meestal een flink stuk minder dan als je een nieuw toestel zou kopen. Ook zijn er verzekeringen waarbij je een vergelijkbare gebruikte telefoon krijgt als je smartphone gestolen is of onherstelbaar beschadigd is. Ook het eigen risico verschilt per aanbieder. Sluit niet meteen een verzekering af als je je telefoon koopt. Het is ook mogelijk om dit later te regelen. Zo kun je rustig een passende verzekering uitkiezen en kun je ook nagaan of je inboedelverzekering schade of verlies van je smartphone dekt.

Voor- en nadelen telefoonverzekering
De dekking bij een telefoonverzekering is uitgebreider dan als je je telefoon verzekerd hebt via je inboedelverzekering of je reisverzekering. Zo is schade door kortsluiting of bedieningsfouten vaak ook gedekt. Daar staat tegenover dat het eigen risico relatief hoog is en dat diefstal of schade buiten jouw schuld vaak moeilijk te bewijzen is. Bovendien is de uitkering vaak laag, omdat dit gebaseerd is op de dagwaarde van je toestel. Wil je jouw telefoon verzekeren, maak een vergelijking en check de polisvoorwaarden. Voorkom ook dat je dubbel bent verzekerd door na te gaan of je telefoon is verzekering via je inboedelverzekering of reisverzekering.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met totaalbesparen.com