Samsung heeft met de PRO Plus en EVO Plus micro-sd- en sd-kaarten een aantal nieuwe geheugenkaarten gelanceerd. Door de grote lees- en schrijfsnelheden en hoge betrouwbaarheid kun je makkelijk en betrouwbaar 4K UHD-content opslaan en afspelen.

Op het gebied van geheugenopslag zijn natuurlijk de ssd's van Samsung bekend, waarvan je hier de reviews van de Samsung SSD 870 EVO en de Samsung SSD 980 NVME PCI 3.0 kunt lezen. Ook biedt Samsung volop micro-sd- en sd-kaarten aan en komt nu met een neiuwe serie. De PRO Plus micro-sd en sd-kaarten hebben respectievelijk lees- en schrijfsnelheden tot 160 megabytes per seconde (MB/s) en 120 MB/s (1). Dat is heel geschikt voor het opslaan van video’s in 4K ultra-high definition (UHD) en Full HD (FHD) en erg handig voor professionele en hobbyfotografen, videomakers en contentcreators. De EVO Plus-kaarten zijn 1,3 keer zo snel als de vorige generatie en bereiken snelheden van 130 MB/s (2). De opslagcapaciteit van een halve terabyte betekent dat de geheugenkaarten meer dan genoeg opslagruimte bieden voor 360-graden panoramafoto’s en uren aan 4K UHD-content. Standaard komen de kaarten met 10 jaar (3) garantie.

Samsung micro-sd-kaarten
De videoklasse van Samsungs PRO Plus en EVO Plus micro-sd-kaarten is verbeterd naar V30, terwijl de applicatie klasse A2 (4) is. De hoogste prestatieklasse is uitermate geschikt voor het verwerken van je favoriete content, of dat nu van je smartphone, tablet, actiecamera of drone komt. Al deze micro-sd-kaarten zijn bestand tegen water, extreme temperaturen (5), röntgenstralen (handig op vliegvelden), slijtage (6), vallen en magnetische straling.
De PRO Plus micro-sd-kaart is beschikbaar in 128 GB, 256 GB en 512 GB. De EVO Plus is beschikbaar met opslagcapaciteiten van 64 GB tot 512 GB.

Samsung sd-kaarten
De nieuwe sd-geheugenkaarten van Samsung zijn vooral bedoeld voor fotografieliefhebbers, professionals en content creators. Ze zijn geschikt voor diverse apparaten, waaronder DSLR, mirrorless camera’s, compactcamera’s, camcorders en pc’s voor het verwerken van hoogkwalitatieve foto’s en videocontent. Zowel PRO Plus als EVO Plus SD-kaarten bieden bescherming tegen schokken, water, extreme temperaturen, röntgenstralen, slijtage, vallen en magnetische straling. De nieuwe sd kaarten komen in de videoklasse V30 (7). Dit maakt ze zeer geschikt voor het vastleggen van content in 4K UHD (8) en full-hd en voor het soepel afspelen bij het bewerken van video’s.
De SD-kaarten komen beschikbaar in 32 GB tot 256 GB, met aanvullend een 512GB optie voor de PRO Plus-lijn.

“Iedereen wil een geheugenkaart die het makkelijk maakt bestanden veilig te bewaren,” zegt Roderick Niehorster, Marketing Manager Memory Business van Samsung Benelux. “Onze nieuwe serie micro-sd- en sd-kaarten combineren hogere snelheden met betrouwbaarheid en grotere duurzaamheid. Gevolg: sterke prestaties waarop je keer op keer kunt bouwen.”

Prijzen en beschikbaarheid
De verkoopadviesprijzen van de Samsung PRO Plus en EVO Plus micro-sd-kaarten variëren van € 16,99 voor 64 GB EVO Plus tot € 155,99 voor 512 GB PRO Plus. De verkoopadviesprijzen van de sd-geheugenkaarten variëren van € 10,99 voor 32 GB EVO Plus tot € 139,99 voor 512 GB PRO Plus. De PRO Plus en EVO Plus micro-sd- en full-size sd-kaarten zijn medio september verkrijgbaar. Bezoek voor meer informatie: samsung.com/memorycard.

micro sd sd tabel

(1) Die performance is bereikt met micro-sd/sd-cards en Samsung-readers. De lees/schrijfsnelheid kan variëren tussen verschillende apparaten en testomstandigheden.
(2) Die performance is bereikt met micro-sd/sd-cards en Samsung-readers. De lees/schrijfsnelheid kan variëren tussen verschillende apparaten en testomstandigheden.
(3) https://www.samsung.com/uk/support/memory-card-warranty/
(4) EVO Plus 64GB is V10, A1
(5) Gebruikstemperatuur -25°C tot 85°C, bewaartemperatuur -40°C tot 85°C.
(6) Tot 10.000 swipes.
(7) EVO Plus 32GB-64GB zijn V10.
(8) EVO Plus 32-64GB worden niet ondersteund.
(9) Tot leessnelheden van 160MB/s, ontworpen met gepatenteerde technologie om snelheden te bereiken van meer dan UHS-I 104MB/s, vereisen compatibele devices die zulke snelheden aankunnen. Tot schrijfsnelheden van 120 MB/s. Gebaseerd op interne testen van Samsung; prestaties kunnen lager uitvallen afhankelijk van device interface, gebruiksomstandigheden en andere factoren.
(10) Net als hierboven.