Ga je naar het buitenland, bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat? Dan wil je natuurlijk wel een goede internetverbinding hebben voor je smartphone en tablet. Kijk dan hier voor tips voor internetgebruik in het buitenland die je het leven vergemakkelijken.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Ziggo.

Lekker op vakantie naar het buitenland, genieten van een andere cultuur, een ander klimaat en een ander menu. Natuurlijk wil je dat beleven en goede herinneringen maken. Daar hoort een laptop toch niet bij? En wat dacht je van je smartphone? Neem je de telefoon op als je werkgever belt? Op je vakantieadres gebruik je je smartphone toch alleen maar om foto’s te maken en niet om eindeloos over Facebook te scrollen? Oké, dit zijn de voornemens. Je neemt je voor om onbereikbaar te zijn voor je werk, en je neemt je voor om je smartphone zoveel mogelijk aan de kant te leggen. Internetten, scrollen over sociale media, dat doe je niet op vakantie. Of toch wel?

Razendsnel internet, letterlijk overal
Van al het thuiswerken zijn we ons bewust geworden dat we eigenlijk overal kunnen werken zolang we de laptop en de smartphone maar binnen handbereik hebben en kunnen beschikken over een internetverbinding. Van het samenwerken met collega’s op een kantoor, naar het alleen werken op de bank in de woonkamer of in de tuin bij vrienden. Nu we dit gewend zijn, is op vakantie gaan zonder gebruik te maken van internet en een sportwedstrijd kijken al een hele uitdaging.

Internet van deze tijd
De mogelijkheid om te internetten hoort er tegenwoordig gewoon bij. Heb je geen toegang tot een wifinetwerk, pak dan je smartphone en creëer zelf een persoonlijke hotspot. Met behulp van een hotspot maak je je laptop geschikt voor mobiel internet. Nu kun je op je vakantieadres zonder problemen een dringend mailtje versturen of een bestelling plaatsen bij je favoriete webshop.

Tips voor internet in het buitenland
Wil je in het buitenland streamen en bij thuiskomt niet verrast worden door overschreden datakosten? Check dan de tips hieronder met betrekking tot internetgebruik in het buitenland die je het leven een stuk makkelijker maken.

1. Bij sommige providers kan je alle beschikbare films streamen als je inlogt op jouw account.
2. Stream via wifiverbinding in plaats van 3G of 4G. Anders vlieg je door je mobiele databundel heen!
3. Geen wifi? Zet de kwaliteit iets lager. Dit bespaart ook mobiele data.
4. Check wat je wel en niet kijken in het buitenland.
5. Check vooral combinatie deals die zowel veel internet voor je mobiel opleveren, als razendsnel internet thuis. Thuis snel internet, buitenshuis snel internet: overal snel internet!