Vind jij het ook handig als de oproepen naar jouw mobiele telefoon worden doorgeschakeld naar je vaste huislijn wanneer je thuis bent, lees dan hier deze handige tip.

Kees Ruissen

doorschakelen aanIk vind het handig als de oproepen naar mijn mobiele telefoon worden doorgeschakeld naar mijn vaste huislijn wanneer ik thuis ben. Daar heb ik over het huis verspreid vier handsets van mijn DECT staan en kan ik dus overal de telefoon aannemen, zonder mijn mobiel door het huis te moeten meenemen. Op mijn Motorola-mobiel en ook op een aantal andere smartphones bestaat die mogelijkheid tot doorschakelen echter niet. Maar gelukkig lukt het met het aloude *21 ook nog steeds. Maak daartoe twee nieuwe contacten aan: “Aan Doorschakeling” en “Uit Doorschakeling”. “Aan Doorschakeling” krijgt als nummer *21*vaste-nummer# en “Uit Doorschakeling” wordt ##21#. Bel als je thuiskomt Aan en wanneer je weggaat Uit.

Er bestaat wel een Amerikaanse app, Forward My Calls, die dit automatisch zou moeten doen als je binnen (of buiten) bereik bent van je eigen wifinetwerk, maar die heb ik met de Nederlandse doorschakelcodes niet aan de praat gekregen. Die app is ook al wat ouder en KPN komt er niet in voor als serviceprovider.