Sonos en IKEA komen met een nieuw product uit hun Symfonisk-serie, een wifi-speaker in de vorm van een schilderij met verwisselbare panelen oftewel muziek en kunst ineen. Al eerder brachten beide bedrijven samen een tafellamp- en boekenplankspeaker uit.

Veel mensen vinden muziek het belangrijkste component voor een goede sfeer in huis. IKEA en Sonos willen bijdragen aan het positieve effect van muziek op het leven thuis en komen daarom met de schilderijlijst-speaker. In 2019 introduceerden de bedrijven de eerste Symfonisk-producten met een tafellamp- en boekenplank-speaker en nu wordt een een nieuwe Symfonisk wifi-speaker gelanceerd in de vorm van een schilderij met verwisselbare panelen. Beide bedrijven willen dat mensen tegelijkertijd kunnen genieten van hoge kwaliteit geluid en van een mooi kunstwerk dat past in hun interieur.

Symfonisk schilderijlijst met wifi-speaker
De Symfonisk schilderijlijst met wifi-speaker is 46 cm breed, 57 cm hoog en 6 cm diep en bestaat uit 100% polyester en ABS-plastic. De Symfonisk schilderijlijst met wifi-speaker kun je aan de muur gehangen of neerzetten en wordt standaard geleverd met een wit of zwart paneel met daarop een grafisch ontwerp dat geluid visualiseert. Daarnaast zijn er in totaal twaalf verwisselbare panelen beschikbaar, zodat de speaker past bij verschillende soorten kunst in huis en bij elk interieur: van een abstract design met geometrische figuren tot een paneel met verfspatten.

Bediening
De nieuwe speaker maakt verbinding met je telefoon door middel van wifi en kan gekoppeld worden aan andere Symfonisk- en Sonos-speakers. Ook kan de speaker gebruikt worden als enige geluidsbron in de kamer. Net als de andere Symfonisk-producten is de speaker te bedienen via de Sonos-app - daardoor is er toegang tot meer dan honderd streamingdiensten. Als je in het bezit bent van meerdere speakers, kun je elke speaker individueel aansturen. Je kunt bijvoorbeeld muziek afspelen in de ene kamer terwijl de kinderen in een andere kamer naar een luisterboek luisteren, of in het hele huis dezelfde muziek afspelen. Daarbij kan je de speakers koppelen voor stereogeluid.

Prijs en beschikbaarheid
De Symfonisk schilderijlijst met wifi-speaker is vanaf 15 juli verkrijgbaar in alle IKEA-winkels en op IKEA.nl voor € 179,-. De verwisselbare panelen zijn vanaf 1 september online los verkrijgbaar via IKEA.nl waarbij er twee € 14,99 kosten en de anderen € 29,99.

PE829245onderaanartikeldef