Netgear breidt zijn Orbi Pro-portfolio uit met de nieuwe Orbi Pro WiFi 6 Mini (SXK30), een dual-band mesh-systeem vooral voor kleine bedrijven en thuiskantoren.

Wil je snelle en stabiele internetverbindingen, dan heeft Netgear bijvoorbeeld met de Orbi RBK853 een uitstekende keuze. Voor MKB- en kantoren die sneller internet, groter netwerk en robuuste veiligheid willen, heeft Netgear de duurdere Orbi Pro WiFi 6 (SXK80), een tri-band mesh-systeem met Wi-Fi 6 (802.11ax). Een goedkopere oplossing voor kleine bedrijven en thuiskantoren is de Orbi Pro WiFi 6 Mini (SXK30) die bestaat uit een router en satelliet die voorzien zijn van een Wi-Fi 6 (802.11ax) multi-node mesh-systeem. Daarnaast heeft elke router en satelliet een geïntegreerde Netgear Ethernet-switch en levert wifisnelheden tot 1,8 Gbps. De basisconfiguratie van de Orbi Pro WiFi 6 Mini biedt een stabiele dekking tot 250 m2. De basis set-up kan uitgebreid worden met drie satellieten (afzonderlijk verkrijgbaar), waardoor het mesh-systeem een wifidekking heeft van maar liefst 625 m2.

Thuiswerken met goede wifi en beveiliging
Tegenwoordig werken veel zakelijke professionals, maar ook studenten, vanuit huis, waardoor netwerkoverbelasting en -beveiliging veelvoorkomende problemen zijn. Het Orbi Pro WiFi 6 Mini mesh-systeem biedt de mogelijkheid om veilige en aparte WiFi-kanalen op te zetten. De SXK30 is voorzien van het nieuwste WiFi databeveiligingsprotocol, WPA3, en ondersteunt maximaal 4 afzonderlijke SSID's en VLAN's. Hierdoor kan de Orbi Pro WiFi 6 Mini de wifikanalen goed beveiligd en van elkaar scheiden, waardoor er meerdere netwerken gecreëerd kunnen worden. Zo kan er een apart netwerk voor thuiswerken worden opgezet, maar ook een losse voor tijdens het studeren of een netwerk voor gastgebruikers.
Om een bedrijfsvriendelijke netwerkomgeving mogelijk te maken, beschikt de Orbi Pro WiFi 6 Mini over 4 gigabit-ethernet-LAN-poorten in elke satelliet en drie LAN-poorten in de router. Hierdoor kunnen bedrade apparaten, zoals printers, scanners of camera’s, eenvoudig en veilig aangesloten worden op het netwerk.
"Werken vanuit huis en leren op afstand zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Echter, haperende audio of wegvallende videocalls en lange bestandsdownloads verstoren de dagelijkse werkzaamheden. Het nieuwe Orbi Pro WiFi 6 Mini dual-band mesh-systeem speelt in op de behoefte van gebruikers om thuis te werken of te studeren. Het zorgt voor een bedrijfsvriendelijk wifinetwerk dat hogere snelheden, verbeterde beveiliging en een grotere dekking biedt, en zo de productiviteit van zakelijke (en privé) gebruikers en tegelijkertijd de beveiliging van het gecombineerde netwerk verbetert", licht Arend Karssies, Regional Director Benelux & Nodics bij NETGEAR, toe.

Eenvoudige lokale installatie en cloud-beheer op afstand met Netgear Insight
Het Orbi Pro WiFi 6 Mini mesh-systeem is ontworpen voor professionals in kleine en middelgrote bedrijven die behoefte hebben aan een betrouwbaar netwerk dat gemakkelijk te installeren en beheren is. De installatie van de Orbi Pro WiFi 6 Mini is mogelijk via een browser of een te downloaden app-versie van de Netgear Insight App.
De Orbi Pro WiFi 6 Mini wordt geleverd met een 1-jarig abonnement op Netgear Insight Premium of Pro. Met Netgear Insight kan een geautoriseerde beheerder op afstand netwerkparameters wijzigen, zoals SSID, VLAN en DHCP Subnet, op het Orbi mesh-systeem. Bovendien kunnen administrators via Insight ook firmware-updates uitvoeren en de configuratiegeschiedenis bijhouden, maar ook alarmen instellen en op gebeurtenis gebaseerde waarschuwingen ontvangen van het WiFi 6 mesh-systeem.

Beschikbaarheid en prijzen
Het Netgear Orbi Pro WiFi 6 Mini (SXK30) Dual-band mesh-systeem is binnenkort beschikbaar in Nederland.
• SXK30-100EUS € 299,99: 1 router en 1 satelliet
• SXK30B3-100EUS: € 399,99: 1router en 2 satellieten
• SXS30-100EUS: € 159,99: satelliet

Orbi pro Mini 1