Met het nieuwe Orbi Pro WiFi 6 (SXK80) brengt Netgear een tri-band mesh-systeem met Wi-Fi 6 (802.11ax) voor MKB- en thuiskantoren die sneller internet, groter netwerk en robuuste veiligheid willen.

De Orbi Pro WiFi 6 is één van de nieuwe Wi-Fi 6-producten van Netgear na de eerder dit kwartaal gelanceerde WAX610 en WAX610Y WiFi 6 dual-band access points. De Orbi Pro WiFi 6 Mesh bestaat uit een enkele router en één draadloze satelliet, en kan worden uitgebreid tot zes draadloze satellieten. De zes satellieten bieden dekking tot een totale oppervlakte van zo'n 1.700 vierkante meter. Het systeem biedt een grotere capaciteit zodat kantoren, werkplekken en zakelijke locaties uitgerust zijn om meerdere videostreams te streamen, grote bestanden te delen en Internet of Things (IoT)- en beveiligingsapparatuur te gebruiken. Ondernemers kunnen, bijvoorbeeld als ze groeien of als de behoeftes veranderen, meer apparaten verbinden met hun zakelijke WiFi-netwerk, allemaal zonder dat dit vertraging op het netwerk oplevert.

Hogere snelheden met Wi-Fi 6
Het Orbi Pro WiFi 6 Tri-band mesh-systeem ondersteunt de nieuwste standaard in wifitechnologie om meer capaciteit, geavanceerde beveiliging en verhoogde snelheid te bieden voor werknemers, klanten en gasten. In een tijdperk waarin we zaken veelal op afstand doen, zijn we steeds afhankelijker van een betrouwbare verbinding. Daarom biedt de Orbi Pro WiFi 6 Mesh veilige én betrouwbare connectiviteit met de meest recente wifigegevensbeveiligingsstandaard (WPA3), 4 SSID's en VLAN-ondersteuning.
De Orbi Pro WiFi 6 is ontworpen voor bedrijfseigenaren met kleine kantoren en beperkte IT-kennis. Maar de Orbi Pro is ook geschikt voor restaurants, bars, winkels, medische praktijken en zelfs kleine onderwijscentra. Voor deze organisaties is het leveren van betrouwbare WiFi aan gasten en klanten belangrijk voor de klanttevredenheid en voor de interne bedrijfsvoering is het noodzakelijk dat de internetverbinding veilig en betrouwbaar is.

Specificaties
Met het Orbi Pro WiFi 6 Mesh-systeem krijgen klanten en medewerkers toegang tot de beste wifi met hogere snelheden, stabielere verbinding, de mogelijkheid om meer apparaten aan te sluiten en langere batterijduur voor Wi-Fi 6-smartphones, tablets en laptops.
• 4x meer 'ruimte' voor externe apparaten en 100% hogere snelheid per router en satellieteenheid, vergeleken met de vorige generatie;
• draadloze backhaul-superhighway ondersteunt maximaal 6 satellieten met een totale oppervlakte van ongeveer 1700 m2;
• tri-band 12-stream WiFi 6, 4 streams op 2,4 GHz en 8 streams op 5 GHz. Elke unit levert tot 6 Gbps aan datadoorvoer;
• werkt met de nieuwste iOS en Android Wi-Fi 6 mobiele apparaten en is compatibel met WiFi 4 (IEEE 802.11N) en WiFi 5 (IEEE 802.11AC) standaarden;
• haalt alles uit WiFi 6 met behulp van functies zoals speciale quad-stream Wi-Fi 6-backhaul, OFDMA en MU-MIMO;
• bevat één 2,5G Ethernet-poort voor bedrade netwerkconnectiviteit met meerdere gigabytes per node. Ideaal bij aansluiting op Netgear multi-gig Ethernet-switches.

Remote management
Met de Insight-app kunnen bedrijfseigenaren hun netwerk vanaf elke gewenste locatie beheren via een mobiel apparaat, zonder dat dit leidt tot extra IT-overheadkosten. Dus ook als de beheerder vanuit huis werkt, is dit geen probleem. De Insight-app maakt de installatie heel eenvoudig en laat de beheerder verschillende wifikanalen voor medewerkers, gasten en andere doeleinden opzetten.
Unieke en geavanceerde beheermogelijkheden zijn onder andere:
• 1-Year Insight-abonnement inbegrepen bij Orbi Pro WiFi 6;
• onmiddellijke installatie van de Orbi Pro WiFi 6;
• bewaking en beheer op afstand via de Insight-app;
• multi-netwerk en multi-site bewaking en meldingen op afstand.

Prijs en beschikbaarheid
• SXK80-100EUS is de basisrouter met adviesprijs € 869,99
• SXK80B3-100EUS is een bundel van 3 producten (1 router en 2 satellieten) met adviesprijs € 1.189,99
• SXK80B4-100EUS is een bundel van 4 producten (1 router en 3 satellieten) met adviesprijs € 1.499,99
• SXS80-100EUS is een losse satelliet met adviesprijs € 489,99

hotel gk