Met de Sonos Roam introduceert Sonos een kleine, draagbare, veelzijdige en slimme speaker met heel goed geluid voor dit formaat, bovendien is hij gemakkelijk te installeren en bedienen en heeft hij een lichtgewicht en duurzaam design.

De Sonos Roam is een heel draagbare smart speaker die thuis en tijdens elke gelegenheid mooi geluid produceert. Deze kleinere versie van de Sonos Move kan thuis via wifi worden verbonden met je Sonos-systeem en schakelt automatisch over naar bluetooth als je de deur uitgaat. De gemakkelijke installatie en bediening en nieuwe slimme functies maken het makkelijk om overal van muziek en meer te genieten. Roam weegt nog geen 450 gram en het duurzame design is mooi voor in huis, de tuin of waar je ook gaat. Roam is verkrijgbaar vanaf 20 april voor € 179,-. Klanten kunnen Roam vanaf vandaag reserveren op sonos.com.

Afmetingen, kleuren, design en batterijduur
De Roam heeft een driehoekige vorm en is veel kleiner dan de al eerder genoemde Sonos Move: de afmetingen zijn 168 x 60 x 62 mm (b x h x d). De Sonos Roam is verkrijgbaar in Shadow Black en Lunar White. De speaker is stofbestendig en volledig waterdicht en heeft een - grondig geteste - IP67-rating waarmee hij het 1 meter onder water 30 minuten 'volhoudt'. De siliconen einddoppen beschermen tegen vallen en stoten. Roam heeft tot 10 uur continue afspeeltijd met één lading. Bovendien behoudt de batterij 10 dagen zijn lading als de speaker niet wordt gebruikt. Opladen kan met de meegeleverde usb-c-kabel, maar kan ook door verbinding te maken met de - apart verkochte - speciale magnetische draadloze oplader van Sonos, of een draadloze Qi-gecertificeerde oplader.
Dankzij het compacte formaat past Roam in elke tas of in een klein hoekje van je huis. Luisteraars kunnen Roam verticaal neerzetten zodat hij nauwelijks ruimte inneemt of horizontaal plaatsen voor extra stabiliteit op oneffen oppervlakken buiten de deur. Zelfs de verpakking laat maar een kleine voetafdruk achter: die is gemaakt van 100% duurzaam geproduceerd papier met een nieuw ontwerp dat het gebruik van inkt beperkt.

Wifi en bluetooth
Door de gelijktijdige verbinding met wifi én bluetooth is je stream-ervaring altijd en overal naadloos. Als je thuis luistert, maakt Roam verbinding met je systeem en streamt hij via wifi. Als je de deur uitgaat, schakelt hij automatisch over naar bluetooth om weer verbinding te maken met je mobiele apparaat. Met de nieuwe functie Sound Swap kun je de play/pauze-knop op de speaker vasthouden om de muziek over te schakelen naar de dichtstbijzijnde speaker in je Sonos-systeem thuis. Zo kun je de muziek gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere kamer. Dankzij de prima connectiviteit wordt bluetooth-streaming ook mogelijk voor de rest van het systeem: met de Sonos-app kunnen namelijk alle Sonos-speakers worden gegroepeerd met Roam als er wordt gestreamd via bluetooth. Roam werkt met meer dan 100 streamingdiensten, waaronder Sonos Radio, en kan eenvoudig worden bediend met de Sonos-app, je stem via de Google Assistent, Apple AirPlay 2 of rechtstreeks vanaf je favoriete streamingdiensten en -apps als Spotify.
Automatische Trueplay-tuning is nu ook beschikbaar als er wordt gestreamd via bluetooth, naast via wifi.

Zwart met kabel

Prijs en beschikbaarheid
Roam is verkrijgbaar vanaf 20 april voor € 179,- op sonos.com en via deelnemende dealers.