De OPPO A91 telefoon is een budgettoestel met een redelijke snelheid en een mooi Amoled-beeld, waarbij de techniek wat achterblijft.

Aad Munsterman

oppo a91 smartphone zwart 2

Deze A91 heeft een hardplastic cover die stevig aanvoelt en is leverbaar in zwart en blauw. Een doorzichtige siliconen cover beschermt de toetsen en de iets uitstekende camera’s. De afmetingen zijn 160*73*8mm met een gewicht van 192 gram.

Het mooie 6,4” FHD+ Amoled-scherm met 2400x1800pixels wordt afgedekt met het sterke Gorilla Glass 5. Bovenin zien we een halve druppel voor de selfie-camera en onderin een snelle vingerafdrukscanner. De MediaTek MT6771V-processor, in combinatie met 8GB geheugen en 128GB dataopslag, maakt van de A91 geen snelheidsmonster, maar hij kan goed meekomen. In het sim-slot is ruimte voor een sd-kaart.

Het besturingssysteem is Android 9 met ColorOS 6.1. Voor een nieuwe telefoon hadden we toch wel het huidige Android 10 verwacht. Deze upgrade wordt beloofd. Het belangrijke cameradeel omvat een 48MP Quad-camera, een 8MP groothoek, een 2MP portretlens en een 2MP Monolens.

Voor draadloze communicatie zijn Bluetooth 4.2, Wifi5, 4G-LTE en zelfs NFC beschikbaar. De accu meet 4025mAh en kan met een usb-c supersnelle lader worden opgeladen. De meegeleverde lader is echter maar 10W en doet er dus iets langer over.

Samengevat: een budgettoestel met redelijke snelheid en een mooi Amoled-beeld. De techniek blijft wat achter, daarom is het ook een goedkoper model. Het updatebeleid van OPPO blijft veelal steken op één grote Android-update en tot 2 jaar beveiligingsupdates.

Product: OPPO A91

3 en half sterren

Prijs: € 299,-
Pluspunten:
* Mooi scherm en redelijke snelheid
* 8GB geheugen en 128GB opslag
Minpunten:
* Android 9 en mager updatebeleid
* draadloze techniek loopt achter