De Motorola Moto G 5G Plusis een prima midrange telefoon, zoals de naam aangeeft geschikt voor 5G.

Aad Munsterman

Moto G 5g plus EU FRONTSIDE 2

Deze voor 5G geschikte telefoon wordt geleverd in modieus blauw met een harde kunststof achterkant en transparante siliconen cover. De rechterzijkant heeft een vingerafdrukscanner waarmee Android 10 wordt ontgrendeld, aangevuld met de MyUX-skin en Moto-toolkit om het toestel aan eigen wensen aan te passen. Daarnaast is 2d-gezichtsherkenning beschikbaar. Links zit een handige knop om Google Assistant te starten.

Deze Motorola heeft een helder en kleurrijk LCD-scherm met 1080x2520 pixels. De afmetingen zijn 168x74x9 mm en het gewicht is 207 gram. Hij reageert  dankzij de Snapdragon 765-processor met ondersteuning van 6GB geheugen en 128GB dataopslag. In het dual sim-slot kan een micro-sd-kaart worden toegevoegd. Het geluid van de enkele luidspreker klinkt wat kaal.

Zowel voor als achter zitten een Quad-pixel en een Ultragroothoek-camera. Quad wil zeggen dat het licht van 4 pixels wordt gecombineerd tot 1 ‘foto-pixel’ voor meer helderheid en contrast. Video-opnames zijn mogelijk tot 30 of 60 fps, een behoorlijk niveau voor een middenklasse-toestel.

Met de 5000mAh accu doe je bij normaal gebruik 2 dagen. Opladen gaat snel via de 20W usb-c-lader. Het updatebeleid van Motorola is wat zuinig met 1 grote update naar Android 11 en 2 jaar beveiligingsupdates.

Product: Motorola Moto G 5G Plus

4 sterren

Prijs: € 349,99
Pluspunten:
* Prima specificaties voor deze prijs
* Gebruikersvriendelijk
Minpunten:
* Updatebeleid