Fitbit is groot geworden met stappentellers en fitnesstrackers, maar ze hebben ook smartwatches. De Versa 3 kun je zien als een fitnesstracker met hoogwaardige hartslagmeter en bloedzuurstofmeter, met ook een aantal smartwatchfunctionaliteiten.

Naast fitnesstrackers en stappentellers heeft Fitbit ook smartwatches, waarbij nog steeds de Fitbit-geschiedenis sterk merkbaar is. Deze smartwatch is daardoor vooral een goede keuze voor mensen die veel sporten en bewegen. Je kunt dit horloge zien als een fitnesstracker met hoogwaardige hartslagmeter en bloedzuurstofmeter, met ook een aantal smartwatch-functionaliteiten.

Dataverbruik smartwatch
Je verbindt de Fitbit Versa 3 via Bluetooth met je smartphone. Hierdoor verbruik je geen extra data om berichten te ontvangen op de smartwatch en kun je gewoon met het goedkoopste sim only abonnement uit de voeten. De berichten komen namelijk, net als anders, binnen op jouw telefoon en worden via Bluetooth doorgezet naar de Versa. Dit vereist dus geen hoger verbruik. Het oled-scherm biedt hoog contrast, volle kleuren en diepe zwarten waardoor de rand van het horloge minder opvalt. Wanneer je naar Spotify luistert, kun je dit bedienen via het horloge. Ook zie je berichten binnenkomen en kun je zelfs contactloos betalen met Fitbit Pay, dat vergelijkbaar werkt als bijvoorbeeld Apple Pay.

Google Assistent
Ten opzichte van de Versa 2 zijn de smartwatchfuncties verbeterd. Naast Amazon Alexa, de spraakassistent die geen Nederlands verstaat, is ook Google Assistent ingebouwd sinds de overname van Fitbit door Google. Daarnaast heeft het horloge ingebouwde gps. Dit is zowel handig tijdens het sporten als bij het gebruik van andere apps. Nu komen we wel bij een minpunt van de Fitbit-smartwatch, want er zijn maar weinig apps verkrijgbaar voor het horloge. Het voordeel van zo weinig apps is dan wel weer dat je je kunt focussen op de sportieve prestaties van de tracker, en minder op de technische smartwatch-functionaliteiten.

Lange accuduur
Vergeleken met de standaard accuduur van een à twee dagen voor de meeste smartwatches, blinkt de Fitbit Versa 3 uit op dit punt. De accuduur bedraagt zo'n zes dagen. Het horloge is voorzien van een always-on-display, maar de functie is beperkt omdat je geen eigen ontwerp kunt kiezen. Ook gaat de accu sneller leeg als je de wijzerplaat altijd aan laat staan. Om van wijzerplaat te wisselen, moet je je telefoon erbij pakken, want je kunt er maar één tegelijk op je smartwatch hebben.

Fitness functionaliteiten
Op het gebied van fitnessfuncties is de Fitbit Versa 3 zeer compleet. Zo weet de fitnesstracker het vanzelf wanneer je aan een workout begint en wordt deze automatisch getrackt. Ook is de hartslagmeter zeer accuraat en staat deze altijd aan. De slaapfunctie werkt uitstekend en wordt op een later moment nog uitgebreid met een slimme wekker. Door vanaf de onderste schermrand naar boven te vegen, zie je in één oogopslag een overzicht van al jouw bewegingen. Deze smartwatch spoort je zeker aan om meer te bewegen en gezonder te leven.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met pricewise.nl