Synology heeft de DS720+ met twee sleuven en de DS420+ met vier sleuven gelanceerd, bedoeld voor het eenvoudig delen van bestanden, videostreaming en fotobeheer voor thuisgebruik en kleine bedrijven.

De NAS'sen van Synology zijn eenvoudig in te stellen en werken prima op de achtergrond, waardoor er tijd wordt vrijgemaakt die anders gebruikt wordt voor handmatige back-upprocedures. Planning, back-ups met meerdere versies en flexibele opties voor opslagrotatie maken bestandsherstel een fluitje van een cent. De Plus-serie synchroniseert media moeiteloos met een reeks digitale apparaten en besturingssystemen en hierin zijn nu twee nieuwe apparaten verkrijgbaar.

Synology DS420+ en DS720+
De DS420+ en DS720+ (lees hier de review van de DS720+) hebben Intel Celeron-processors aan boord: de DS420+ de dualcore Celeron J4025 en de DS720+ de quadcore Celeron J4125. Ook qua aantal plekken voor een schijf verschilllen ze: de DS420+ heeft 4 drivebays en dit aantal is niet uitbreidbaar, terwijl de DS720+ beschikt over 2 drivebays en dit kun je via een extern uitbreidingsapparaat verhogen tot 7. Beide hebben nu twee M.2 NVMe-slots voor cache, turbocharging, lees- en schrijfprestaties en IOPS voor de meest gebruikte gegevens, terwijl de bijgewerkte cpu's een algehele boost geven aan rekenintensieve performance. De tot 143% snellere app-respons* en meer dan 15% prestatieverbetering** bij rekenintensieve taken moeten de Plus-serie gebruikers in staat stellen sneller en efficiënter te werken. De twee M.2-slots zijn, indien bezet, gereserveerd voor caching, wat de lees- en schrijftoegang tot 20x verbetert.
Verder beschikken de modellen over 2 GB aan DDR4-geheugen en hebben ze als netwerkaansluiting 2x Gigabit RJ45-jacks

Prijs en beschikbaarheid
Beide apparaten zijn per direct verkrijgbaar bij resellers en partners van Synology, de DS720+ kost ruim € 455,00 terwijl de DS420+ zo'n € 515,00 kost.

*Het responspercentage van de app is gebaseerd op de gemiddelde procentuele verbetering van de DS720+ ten opzichte van zijn voorganger, zoals getest door Synology.

**Het prestatieverbeteringscijfer is gebaseerd op de gemiddelde procentuele verbetering voor de DS420+ en DS720+ units ten opzichte van hun voorgangers, zoals getest door Synology. Testitems zijn onder meer bestandsindexering in Synology Drive en foto-indexering in Synology Moments.

backpanel 012x

  • 1 Statusindicator
  • 2 Statusindicator schijf
  • 3 Ladevergrendeling voor schijf
  • 4 USB 3.0-poort
  • 5 Stroomknop en indicator
  • 6 Schijflade

Specificaties

image

Uit tabel:
3: Ruwe capaciteit op basis van schijven van 16 TB. De daadwerkelijke bruikbare capaciteit is afhankelijk van de configuratie en de maateenheden.
4: De capaciteit van de DS720+ kan worden uitgebreid met een apart aangeschafte Synology DX517-uitbreidingseenheid.
5: 5 jaar garantie is beschikbaar als een optionele bundel met EW201, een add-on voor 2 jaar verlengde garantieservice.