Nu we veel meer thuis zijn dan gebruikelijk, is een gezonde en zuivere lucht binnenshuis belangrijker dan ooit. Samsung komt met nieuwe slimme luchtreinigers die ook op afstand met een app te bedienen zijn, zoals de Air Purifier AX60, AX40, AX34 en Cube AX47.

Zuivere lucht is niet alleen buitenshuis belangrijk, maar ook in huis. Sinds vorig jaar heeft Dyson daarom de Dyson Pure Cool Me, een persoonlijke verkoelende luchtreinigingsventilator die niet alleen jou verkoelt, maar ook de lucht reinigt. Lees hier de review van deze Dyson Pure Cool Me. Al geruime tijd brengt Dyson  Samsung komt met nieuwe slimme luchtreinigers die onder meer op afstand bedienen zijn met een app. “Steeds meer mensen zijn bezorgd over het inademen van lucht die vervuild is, bijvoorbeeld met chemicaliën, fijnstof, pollen of schadelijke gassen. Met de nieuwe line-up luchtreinigers spelen we in op de toenemende vraag naar zuivere lucht in huis. Dankzij de innovatieve technologieën hebben de nieuwe luchtreinigers een uitstekend zuiveringssysteem en zijn ze zeer gebruiksvriendelijk, aldus Saskia Soeterbroek, hoofd productmarketing huishoudelijke apparaten van Samsung Nederland.”

Altijd gefilterde lucht dankzij drielaags filtersysteem
De nieuwe luchtreinigers zuiveren de lucht dankzij een drielaags filtratiesysteem. Ten eerste onttrekt het wasbare filter grote stofdeeltjes, zoals pollen en huidschilfers van huisdieren, uit de lucht. Ten tweede verwijdert het koolstoffilter verschillende potentieel gevaarlijke gassen, zoals formaldehyde, tolueen, ethylbenzeen en styreen(1) uit de lucht. Tot slot verwijdert een ultrafijn HEPA-filter 99,97% van de meest minuscule stofdeeltjes (tot 0,3µm, vergelijkbaar met de dikte van spinrag (2) uit je huis.

Slimmer
De nieuwe modellen zuiveren lucht slimmer, sneller en efficiënter dan ooit. Zo sporen de geavanceerde sensorsystemen vervuilde lucht op en kun je op de displays eenvoudig de informatie over de luchtkwaliteit in jouw huis aflezen. Ook is het mogelijk om de nieuwe luchtreinigers op wifi aan te sluiten. Op die manier kun je altijd en overal de luchtkwaliteit in jouw huis checken én de reiniger op afstand bedienen met de SmartThings-app.

Air Purifier CubeTM AX47
De CubeTM AX47 is het topmodel van de nieuwe line-up. Het is de eerste luchtreiniger met het Wind-Free-systeem. De Cube is geluidloos en laat je geen spoortje van luchtstroom waarnemen. De AX47 heeft de vorm van een kubus en past dankzij de stijlvolle vormgeving in elk interieur, aldus Samsung. Het modulaire design maakt het eenvoudig twee of meer Cubes te combineren. Elke unit heeft een eigen dockingstation, Laser PM-sensor en numeriek display. De sensor monitort continu de luchtkwaliteit en spoort zelfs vervuilde stofdeeltjes kleiner dan 1,0 µm op. Op het display kun je in detail het luchtvervuilingsniveau bekijken en de totale luchtkwaliteit aflezen aan de hand van een vierkleurenindicator.
De Cube AX47 is vanaf juli verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 899,-.

Samsung AX9500 1024x656 1

Air Purifier AX60
Net als de CubeTM AX47 is de AX60 uitgerust met slimme technologieën. Dit model zorgt in een razend tempo voor schone lucht. De AX60 maakt gebruik van drie luchtstromen aan de bovenkant en zijkanten. Zo wordt schone lucht in meerdere richtingen verspreidt. De luchtreiniger heeft daardoor een breder bereik en zuivert de lucht extra snel. De sensor detecteert de kleinste stofdeeltjes in de omgeving. Op het scherm en via de SmartThings app kun je in één oogopslag de luchtkwaliteit aflezen.
Vanaf juli is de Samsung AX60 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 449,-.

Samsung AX5500 1024x683

Air Purifier AX40
Met de AX40 controleer je dankzij de stof- en luchtsensoren eenvoudig de luchtkwaliteit in je huis. De informatie wordt weergeven op de monitor en indien nodig wordt het luchtzuiveringsproces automatisch geoptimaliseerd. De AX40 heeft een stijlvol design en past daardoor in elk sfeervol en knus interieur; het model werd al bekroond met een IF Design Award. De Air Sensing Light vult jouw kamer met zacht en rustgevend licht. Bovendien is de AX40 prima geschikt voor gezinnen met kinderen vanwege de gestroomlijnde en ronde vormen.
Vanaf juli is de Samsung AX40 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 349,-.

Samsung AX3300 1024x683

Air Purifier AX34
De AX34 heeft een aantal handige functionaliteiten waardoor je de luchtreiniger eenvoudig kunt bedienen. Zo zit er een slaapstand op, waarmee je comfortabel van je rust kunt genieten. Net zoals bij de andere luchtreinigers detecteren de sensoren van de AX34 stof en gassen en kun je de luchtkwaliteit in je woning met de vierkleurenindicator controleren. De AX34 is gemakkelijk te onderhouden: je hoeft slechts periodiek het wasbare filter eruit te halen en schoon te maken. Bovendien is de AX34 voorzien van het HEPA-filtersysteem. Dit systeem heeft een twee-in-één-functie: het zuivert lucht en gaat met de neutralistiefunctie onaangename geuren tegen. Als het lampje op het apparaat oranje knippert, is het tijd om het filter te vervangen.
De Samsung AX34 is vanaf juli in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 299,-.

AX3300 STD WEB 01 ax34

(1) Getest op de AX47N9*****D voor de gassen tolueen, xyleen, benzeen, ehtylbenzeen, styreen en formaldehyde in het National Test Institute van Korea.
(2) Het filter heeft meer dan 99,97% efficiëntie voor de verzameling van stof, gebaseerd op een deeltjesgrote van 0,26 µm, zoals gespecifieerd in 42 CFR deel 84. Getest in het National Test Institute van Korea.