Huawei kondigt vandaag aan dat de P40 Pro+, het vlaggenschip uit de Huawei P40-series, vanaf 25 juni in Nederland online beschikbaar komt. Op cameragebied is de P40 Pro+ waarschijnlijk de beste smartphone die je kunt kopen, maar ook andere specificaties liegen er niet om.

Volgens Huawei moet de P40 Pro+ het allernieuwste bieden op het gebied van intelligente camera-innovaties en samen met het design en de 5G-ervaring de smartphone van de toekomst zijn. We lopen deze specificaties langs en publiceren binnenkort een review van de P40 Pro+. Hier vind je meer info over de P40-serie.

Beste camera's op een Huawei P-smartphone
De Ultra Vision Leica Penta-camera op de Huawei P40 Pro+ is voorzien van Huawei's 1/1,28-inch sensor, waarmee een pixelgrootte van 2,44 μm kan worden bereikt. In combinatie met de RYYB-kleurenfilter-array stelt dit de camera in staat om heel veel licht en details op te nemen voor heldere dag- en nachtfotografie. De hoofdcamerasensor is de eerste ter wereld die Full Pixel Octa PD AutoFocus ondersteunt en nauwkeurige details weergeeft, ongeacht de complexiteit van de scène en de lichtomstandigheden.
Dankzij het geavanceerde periscoopontwerp met lichtreflecterende prisma's bestaat de SuperZoom Array van de Huawei P40 Pro+ uit twee telephotocamera’s voor 3x en 10x optische zoom en tot 100x maximale digitale zoom. In combinatie met Triple OIS + AIS biedt de telefoon volgens Huawei de beste beeldstabilisatie ooit op een smartphone uit een Huawei P-serie, waardoor ongeëvenaarde zoomprestaties worden bewerkstelligd.
De dubbele camera aan de voorzijde bestaat uit een 32megapixel camera met autofocus en een IR-dieptecamera, die nauw met elkaar samenwerken om selfies met natuurlijke bokeh-effecten te maken. Ook is de nieuwe Huawei Golden Snap-functie beschikbaar op de smartphone. Deze functie gebruikt AI Best Moment om de beste frames uit een foto met beweging op de achtergrond te selecteren. AI Remove Passerby en AI Remove Reflection verwijderen ongewenste onderwerpen en schitteringen uit het frame, zodat gebruikers hun foto's achteraf gemakkelijk kunnen verbeteren.

Krachtige en compacte videocamera
Dankzij de Ultra-Wide Cine Camera met ingebouwde Sedecimpixel Fusion Technology is het apparaat in staat om 's nachts HDR heldere content vast te leggen. Door de 4.48µm superpixels wordt de lichtgevoeligheid verhoogd tot ISO51200 en 7680fps wat Ultra Slow-Motion video-opnames mogelijk maakt.
Ook ondersteunt de Cine Camera real-time bokeh-simulatie voor video's. Die functie bootst de effecten na van een breed diafragma-objectief en voegt progressieve bokeh toe om het hoofdonderwerp van de opnamen extra in de kijker te plaatsen. De telephotocamera legt zowel hoge resolutie zoombeelden als 4K time-lapse video's vast. Met Audio Zoom, beschikbaar in de volledige HUAWEI P40-series, zoomen gebruikers eenvoudig in op een audiobron om het geluid ervan te versterken.

Mooi design
De Huawei P40 Pro+ is uitgerust met het Huawei Quad-Curve Overflow Display. Dankzij de smalle randen en gestroomlijnde ronde hoeken zorgt dit voor een ergonomische grip en een bijna randloze look, voor een naadloze kijkervaring. Bovendien zorgt het 90Hz scherm voor een geoptimaliseerde reactiesnelheid, beter vloeiende animaties en een meeslependere game-ervaring. Het innovatieve nano-tech keramische achterpaneel zorgt voor een duurzame en tijdloze stijl.

5G-krachtpatser
Aangedreven door de Kirin 990 5G-chip zorgt de Huawei P40 Pro+ voor een geïntegreerde 5G-connectiviteit met een heel uitgebreide 5G-bandondersteuning. De 160 MHz Wi-Fi 6 Plus-technologie biedt high-speed connectiviteit die het mogelijk maakt om gegevens over te dragen met maximaal 2,400Mbps. Dankzij een goede koelingsmethode zorgt het op maat gemaakte 4-in-1 SuperCool systeem ervoor dat de telefoon de hoge capaciteit geproduceerd door 5G communicatie gemakkelijk aan kan.

Connectiviteit
De Huawei P40 Pro+ bevat het nieuwste EMUI 10.1-besturingssysteem. Huawei MeeTime ondersteunt de hoogste videokwaliteit van alle videochat-applicaties en geüpgradede Huawei Share zorgt voor een meer gestroomlijnde verbinding tussen verschillende Huawei-apparaten en apparatuur van derden. Met de nieuwe Multi-Screen Collaboration-functionaliteit moeten bovendien de barrières tussen Windows- en Android-systemen verdwijnen.

Toegang tot miljoenen apps
Er zijn verschillende manieren om apps op de Huawei P40 Pro+ te zetten:
• Phone Clone
Een eenvoudige manier om apps, contacten, gegevens, bestanden en foto's van de oude smartphone over te zetten naar de nieuwe smartphone, in slechts een paar simpele stappen.
• AppGallery
Huawei's officiële app store met meer dan 420 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en een constant groeiende lijst met apps. AppGallery beschikt over een 4-laags detectiemechanisme om ervoor te zorgen dat de aanbevolen apps veilig kunnen worden gedownload en gebruikt.
• Petal Search: Find Apps
Één van de drie manieren waarop Huawei-gebruikers apps kunnen vinden en downloaden op hun apparaten, naast AppGallery en Phone Clone. Vanaf nu is deze functie rechtstreeks vanaf het startscherm te gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid
Vanaf 25 juni is de Huawei P40 Pro+ verkrijgbaar in de kleuren Ceramic White of Ceramic Black bij bol.com, MediaMarkt.nl, Mobiel.nl en belsimpel.nl voor een adviesprijs van € 1399,-.

zwart en wit