Huawei kondigt vandaag de P40-serie aan, bestaande uit de P40, de P40 Pro en de P40 Pro+. Ik ontving als een van de eerste de P40 Pro, lees hier de preview.

Vorig jaar kwam Huawei met zijn P30-serie die alom bejubeld werd, zeker op het gebied van fotografie. Nu zijn we een jaar verder en is er veel veranderd voor Huawei door de Amerikaanse sancties, waardoor de Google Play Store niet meer op nieuwe Huawei-toestellen te vinden is. Er is dus veel gelegen aan Huawei om zoveel mogelijk goede (alternatieve) apps op hun nieuwe toestellen te krijgen en natuurlijk iedereen te overtuigen met de nieuwe P40-serie als de smartphone die je wilt/moet hebben. Lukt Huawei dat met de Huawei P40 Pro die ik als een van de eerste in Nederland ontving? Ik heb helaas de P40 Pro nog niet uitvoerig kunnen testen, maar zal dit artikel de komende dagen steeds meer aanvullen met mijn bevindingen.

Huawei P40-serie
Deze maanden brengen de grote fabrikanten van Android-smartphones hun nieuwste toestellen uit. Zo presenteerde Samsung zijn S20-serie en de Samsung Galaxy Z Flip, kwam Oppo met de Find X2 (lees hier de review), introduceert OnePlus binnenkort zijn 8-serie en kondigde Huawei dus vandaag de P40-serie aan, bestaande uit drie modellen: de P40 (€ 799,-), de P40 Pro die € 999,- kost en de P40 Pro+ die liefst € 1399,- kost. De eerste twee toestellen zijn vanaf 7 april beschikbaar, de P40 Pro+ is in juni verkrijgbaar.

Highlights
Om met de highlights te beginnen: de hoofdcamera van de P40 Pro heeft een Ultra Vision Sensor waarmee je volgens Huawei geweldige nachtopnames of in heel donkere omstandigheden kunt maken. En inderdaad maak je verbazingwekkende foto’s in de nachtmodus, waarbij je wel enkele seconden je smartphone stabiel moet houden.
En waar de P30 Pro beschikte over een Super Sensing RYYB Sensor, beschikt de P40 Pro nu over de SuperSensing Zoom Lens waarmee je nog beter en dus mooier kunt inzoomen. Dankzij het verbeterde periscoopontwerp is 10X optische zoom mogelijk
Verder is de slow-motionfunctie flink verbeterd: het is nu mogelijk om met maar liefst 7680 frames per seconde beeld te vertragen (P30 Pro: 960 fps).
Ook heeft Huawei gewerkt aan draadloos opladen: in plaats van de 15 watt bij de P30 Pro, beschikt de opvolger over liefst 40 watt.

P40 Pro specificaties
De P40 pro beschikt over de Kirin 990 5G-processor, 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen. Het 6,58inch oled-scherm met een resolutie van 2640x1200 pixels en een verversingssnelheid van 90 HZ beslaat bijna de hele voorkant van deze smartphone, wel zitten er twee sensoren aan de voorkant.
Onder het oled-scherm zit een vingerafdrukscanner.

(later meer)