Huawei lanceert 9 juni heel slim een vernieuwde versie van de P30 Pro die vorig jaar een van de beste smartphones was. Deze New Edition is voorzien van een 8GB werkgeheugen, 256 GB aan opslaggeheugen, de bekroonde Leica Quad Camera, Android 10 én Google Mobile Services!

Vanaf 9 juni is in Nederland de Huawei P30 Pro New Edition beschikbaar, de nieuwste toevoeging aan de populaire Huawei P30-series. De Huawei P30 Pro behaalde vorig jaar de hoogste DxOMark-score, is een heel goede smartphone en de New Edition bouwt voort op dit succes. Terwijl er bij het vlaggenschip de P40 Pro de Google Mobile Services ontbreken vanwege Amerikaanse sancties, is de Huawei P30 Pro New Edition wel hiermee uitgerust. Een slimme zet dus van Huawei.

Huawei P30 Pro New Edition
De Huawei P30 Pro New Edition behoudt zijn ontwerp en is voorzien van het gebogen OLED Dewdrop-display, een vingerafdruksensor op het scherm en heel dunne randen rond het toestel die ervoor zorgen dat het apparaat netjes in één hand past. Verder beschikt hij over de Kirin 980-chipset, 8GB RAM en 256GB opslaggeheugen. Tevens is hij voorzien van een duurzame 4200mAh batterij met AI stroombesparende technologie. Ook bevat het toestel 40W SuperCharge, wat het mogelijk maakt om het apparaat binnen 30 minuten tot 70% op te laden.

Leica Quad Camera
De Huawei P30 Pro New Edition beschikt over de bekroonde Leica Quad Camera, inclusief Huawei’s RYYB-kleurenfilterarray die 40% meer licht binnenlaat voor betere fotografie bij weinig licht. Het camerasysteem bevat een SuperZoom Lens, een 40MP SuperSpectrum Lens, een 20MP Ultra-Wide Angle Lens en een Huawei TOF Lens. Naast deze hardware is het toestel uitgerust met Huawei's nieuwste slimme fotografiesoftware. Functies als professionele OIS plus AIS zorgen voor consequente en stabiele handheld video, terwijl de AI HDR+ technologie voor automatische aanpassing van kleur en belichting zorgt wat resulteert in heldere opnamens bij weinig licht. De Huawei Dual-View Video-modus maakt gelijktijdige opname in groothoek en close-up mogelijk, terwijl Huawei AIS Long Exposure Shot gebruikers in staat stelt bewegende beelden vast te leggen zonder statief.

Verbeterde EMUI 10.1
De Huawei P30 Pro New Edition is uitgerust met EMUI 10.1 met nieuwe functies. Zo is de productiviteit verbeterd en er zijn nieuwe manieren om gemakkelijk te verbinden met omliggende apparaten. Het nieuwe Multi-Device Control Panel maakt het namelijk mogelijk voor gebruikers om gemakkelijk elk aangesloten apparaat in hun nabijheid te zien, evenals het intelligent aanbevelen van nabijgelegen apparaten die kunnen worden gebruikt om hun mobiele ervaring te verbeteren.
Celia, Huawei's nieuwe stemassistent, heeft functies op de handset, die slimmere en eenvoudigere diensten biedt ter ondersteuning van objectidentificatie, controle over het afspelen van muziek, sms'en, face-to-face vertaling en nog veel meer. Zo helpt Celia tijd besparen en zorgt ze ervoor dat de smartphone optimaal kan worden benut.
De verbeterde Huawei Share 4.0 met OneHop maakt een soepele verbinding mogelijk tussen de Huawei P30 Pro New Edition en een breed scala aan slimme apparaten, waaronder laptops, tablets, luidsprekers, wearables, wifi-routers of zelfs voertuigen. Daarnaast biedt de nieuwste OneHop Multi-Screen Collaboration de mogelijkheid om bestanden te verslepen, klemborden te delen en eenvoudig video- of spraakoproepen handsfree te beantwoorden via de computer.

Android 10 en Google Mobile Services
Huawei lijdt behoorlijk onder de Amerikaanse sancties waardoor het haar nieuwe toestellen niet mag uitrusten met Google Mobile Services. Door gebruik te maken van de P30 Pro-serie die vorig jaar werd gelanceerd voordat deze sancties van kracht werden, omzeilt Huawei heel slim deze ban. De Huawei P30 Pro New Edition is ook uitgerust met Android 10.

Verkrijgbaar in nieuwe kleuren
Met dit toestel wordt het bijzondere design van de P-series uitgebreid. De Huawei P30 Pro New Edition is verkrijgbaar in de kleuren Silver Frost, Aurora en Black. In navolging van de nieuwste Huawei P40- series is de Silver Frost-editie voorzien van een matte afwerking, zodat het toestel er vanuit elke lichthoek schoon en helder uitziet.

Prijzen en beschikbaarheid
De Huawei P30 Pro New Edition is vanaf 9 juni te koop voor een prijs van € 749,- bij Mediamarkt, Belsimpel, Mobiel.nl, CoolBlue en Bol.com. De Huawei P30 Pro New Edition wordt geleverd met gratis Huawei FreeBuds 3i, als onderdeel van een limited edition aanbieding.

Plat