Via Whatsapp krijg je allerlei leuke video's en foto's opgestuurd, maar die nemen met elkaar veel opslagruimte in beslag. Lees hier hoe je eenvoudig heel veel ruimte kunt vrijmaken.

Whatsapp is een geweldige app: zo kun je snel met iemand 'praten' of zelfs met een hele groep. Ook kun je gemakkelijk leuke foto's en video's met elkaar delen, ook lekker handig. Op den duur nemen die foto's en video's echter best veel opslagruimte in beslag en loopt de opslagruimte van je smartphone al bijna vol, zodat je bijvoorbeeld geen nieuwe foto's en video's kunt opslaan. Bovendien heb je die 'oude' foto's en video's van Whatsapp ook eigenijk niet meer nodig. Dan wordt het tijd om die foto's en video's te verwijderen. Ik laat hier zien hoe je dat doet bij een Android-smartphone, het zal niet veel afwijken voor een iPhone. Lees hier hoe je in WhatsApp een QR-code toevoegt van contacten en hier hoe je iemand blokkeert waarvan geen berichten of spam meer wilt ontvangen. 

Foto's en video's verwijderen
Ga naar Whatsapp, tik op de drie verticale puntjes rechtsboven en kies Instellingen. Tik hier op Data- en opslaggebruik en vervolgens op Gebruikte opslag. Nu krijg je de lijst te zien waarbij de persoon of groep met de meest opgeslagen MB's bovenaan staat.

Vrijmaken 1

Kies nu voor een persoon of groep waarvan je de foto's, video's of iets anders wilt verwijderen en kies daarna voor Ruimte vrijmaken dat je rechtsonder ziet staan.

Vrijmaken 1a

Je kunt nu zelf bepalen of je bijvoorbeeld Teksberichten, Foto's, GIF's of Video's wilt verwijderen. Achter elk items staat het aantal bytes dat het in beslag neemt. Door het vinkje ervoor te laten staan, wordt dit item verwijderd.

Vrijmaken 2