Valt op Whatsapp iemand je lastig en/of wil je van iemand geen berichten of spam meer ontvangen, dan kun je diegene blokkeren. Lees hier hoe je een contactpersoon, spam of personen blokkeert in Android en iOS.

Whatsappen is één van de populairste apps en we publiceren regelmatig artikelen hierover, zoals tips en nieuwe functies. Via deze manier van communiceren kun je niet alleen snel met iemand 'praten', maar je kunt ook leuke afbeeldingen en video's met elkaar delen. Het kan echter ook zijn dat je van iemand 'last' hebt op Whatsapp, omdat die persoon vervelende tot zelfs nare berichten stuurt. Of je krijgt spam via Whatsapp binnen. Gelukkig kun je die persoon en spam blokkeren en je kunt ook gemakkelijk meerdere personen blokkeren. We leggen het hier eerst uit voor Android en daarna voor iOS (iPhone).

Contactpersoon of spam blokkeren in Android
Wil je iemand blokkeren, ga dan in Whatsapp naar de conversatie met die persoon en klik rechtsboven op de de drie puntje (Instellingen). Kies hier Meer en daarna voor Blokkeren. Je krijgt nu de vraag of je die persoon wilt blokkeren, zodat deze persoon je niet meer kan bellen en geen berichten meer kan sturen. Druk op BLOKKEREN als je dat wilt en als je wilt dat de blokkade ook gemeld (gerapporteerd) wordt, druk dan op MELDEN EN BLOKKEREN.
Dat laatste is zeker handig als je te maken hebt met spam. Als je een nummer meldt en blokkeert, dan krijgt Whatsapp dat natuurlijk ook te weten. Als er (veel) meer meldingen over dat nummer zijn, wordt dat nummer onderzocht door Whatsapp en kan het maatregelen nemen: zo kan het nummer verbannen worden. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Iemand blokkeren uitsnede android

Meer contactpersonen blokkeren in Android
Wil je in plaats van één persoon of nummer meerdere personen of nummers blokkeren, ga dan eerst naar het beginscherm van Whatsapp en tik op de drie puntjes rechtsboven (Instellingen). Kies Account, vervolgens Privacy en daarna bijna onderin voor Geblokkeerde contacten. Nu kun je door het drukken op de knop rechtsboven (met het plus-teken) personen/nummers toevoegen door in het zoekveld daarna de namen/nummers te zoeken en in te voeren. Vanaf nu ontvang je geen berichten meer van die personen of kunnen ze je niet meer bellen.
Wil je na verloop van tijd toch weer berichten van deze persoon ontvangen, dan kun je dit herstellen door op die persoon in de lijst Geblokkeerde contacten te drukken en vervolgens te drukken op het veld dat verschijnt waarin je die persoon kunt deblokkeren. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

meer personen uitsnede android

Contactpersoon of spam blokkeren in iOS
Ga in WhatsApp naar de chat met die persoon en klik bovenin het scherm op de naam. Vervolgens krijg je de Contactinformatie voor die persoon te zien en onderin het scherm staan de opties Blokkeer contact en Rapporteer contact. Dat laatste is zeker handig als je te maken hebt met spam. Als je een nummer meldt en blokkeert, dan krijgt Whatsapp dat natuurlijk ook te weten. Als er (veel) meer meldingen over dat nummer zijn, wordt dat nummer onderzocht door Whatsapp en kan het maatregelen nemen: zo kan het nummer verbannen worden. (tekst gaat verder onder de afbeelding)iemand ios

Meer contactpersonen blokkeren in iOS
Wil je in iOS in plaats van één persoon of nummer meerdere personen of nummers blokkeren, ga dan eerst naar het beginscherm van Whatsapp en klik rechtsonder op Instellingen. Ga naar Account, vervolgens Privacy en tik daarin op Geblokkeerd. Hier kun je personen toevoegen die je wilt blokkeren. Vanaf nu ontvang je geen berichten meer van die personen of kunnen ze je niet meer bellen.

Meerper iOS