Sinds enige tijd kun je voor slechts € 2,99 per maand heel veel films en series kijken op Amazon Prime Video. Deze Netflix-concurrent is een goedkope streamingdienst met veel goede films en series, hier lees je wat er in juni o.a. te zien is, zoals de Downton Abbey movie.

Al eerder schreven we over de streamingdienst Prime Video van Amazon. Hierop zijn veel populaire films en series beschikbaar, waaronder de Amazon Original tv-series zoals The Grand Tour, Tom Clancy's Jack Ryan, Star Trek: Picard, de met de Emmy award bekroonde The Marvelous Mrs. Maisel en Fleabag. De nieuwste films in Nederland zoals Hustlers, 21 Bridges, My Spy, en Fast & Furious: Hobbs & Shaw, iconische lokale titels als Jiskefet, Bon Bini Holland 2 en Soof. Het Amazon Prime lidmaatschap is beschikbaar voor € 2,99 per maand en klanten kunnen zich inschrijven voor een 30-dagen gratis proefperiode via www.amazon.nl/prime. Hieronder staan een aantal nieuwe films en series die in juni te zien zijn.

Joker - 5 juni
Het meesterwerk uit het jaar 2019 bekijk je vanaf 5 juni op Prime Video. Joker is een Amerikaanse misdaadfilm, een donker drama van regisseur Todd Phillips (Road Trip, The Hangover). Het drama speelt zich af in Gotham City in de jaren 80. Een clown met de naam Arthur Fleck voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij krankzinnig en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot schurk. Beter bekend als ‘Joker’. Arthur Fleck is iemand die kickt op haat en het creëren van chaos. En chaos is wat je kunt verwachten, de ene na de andere gebeurtenis zorgt ervoor dat je je geen seconde verveelt tijdens het kijken naar deze film.
De hoofdrollen in Joker worden vertolkt door Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy en Brett Cullen.

El Presidente - 5 juni
De langverwachte serie El Presidente laat het verhaal van het “FIFA Gate” corruptieschandaal in 2015 zien. Tegen de achtergrond van steden in Latijns-Amerika, de VS en Europa verkent de serie het sportschandaal dat de wereld op zijn kop zette. Het verhaal laat zien hoe Sergio Jadue, een Chileense kleinschalige voetbalclubvoorzitter, uit de schaduw trad en een sleutelfiguur werd in een $150M omkopingscomplot van de beruchte voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, Julio Grondona.
De achtdelige dramaserie, met afleveringen van ieder één uur, heeft een sterrencast met onder andere Karla Souza (How to Get Away with Murder), Andrés Parra (Pablo Escobar: El Patrón del Mal) en Paulina Gaitán (Diablo Guardian). De serie is geschreven en geregisseerd door de Academy Award-winnende regisseur en scenarioschrijver Armando Bo (Birdman) die ook uitvoerend producent is van de serie, samen met regisseurs Natalia Beristain (Luis Miguel: La Serie), Gabriel Díaz (Bala Loca). Naast Bo wordt El Presidente gecoproduceerd door Gaumont met productiepartners, Fabula, het Academy Award-winnende productiebedrijf onder leiding van Pablo en Juan de Dios Larraín; en het in Argentinië gevestigde productiebedrijf Kapow.

Downton Abbey movie - 12 juni
In de film, die zich afspeelt in 1927, brengen de koning en koningin van het Engelse landhuis een bezoek aan de familie Crawley op het platteland van Yorkshire. Terwijl de koninklijke staf Downton bezoekt, is er ook een moordenaar gearriveerd die probeert de monarch te vermoorden. De familie en de bedienden staan recht tegenover de koninklijke entourage en tegelijkertijd speelt er een grootse erfeniskwestie. Hoe dit eindigt bekijk je vanaf 12 juni op Prime Video.
Een dramafilm geschreven door Julian Fellowes, de maker en schrijver van de gelijknamige televisieserie. Geproduceerd door Gareth Neame, Liz Trubridge en Fellowes. De regisseur van de film is Michael Engler.

The Goldfinch - 12 juni
Een groot drama verandert het leven van Theodore Decker. Zijn moeder wordt gedood bij een bomaanslag in het Metropolitan Museum of Art. Als herinnering aan die tragische dag houdt hij zich vast aan een schilderij: The Goldfinch. Een zeventiende-eeuws schilderij één van de beroemdste schilderijen van de jonggestorven leerling van Rembrandt. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek Het Puttertje van Donna Tartt.

Abonimable - 19 juni
Wanneer de vrienden Yi (Chloe Bennet), Jin en Peng een Yeti ontdekken, geven ze hem de naam ‘Everest’. Ze beginnen aan een reis van meer van 3000 kilometer door China om het magische wezen te herenigen met zijn familie. Dwars door de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya.

Pete the Cat nieuw seizoen - 26 juni
Een leuke serie met muziek, gebaseerd op de kinderboeken-bestseller van de New York Times. De serie gaat over het ontdekken van je wereld en hoe je nieuwe dingen op een slimme, optimistische manier probeert. Of je nu nieuwe vrienden maakt of andere hoogte- en dieptepunten mee maakt, Pete vertelt hoe je er een handige levensles aan over houdt. Seizoen 1 tot en met 4 zijn al beschikbaar op Prime Video.

Keeping up with the Kardashians - 1 juni
Meet Kim, Kourtney, Khloé, Kendall, Kylie en mama Kris. De originele reality tv serie van supersterren - geboren Hollywood royalties. Ze zijn prachtig, kunnen alles en zijn stuk voor stuk drama queens. Vanaf 1 juni bekijk je seizoenen 1 tot en met 8 op Prime Video.

Overige releases op Prime Video
7500 - 19 juni

Siren seizoen 1 en 2 - 1 juni

Body of Proof seizoen 1, 2 en 3 - 15 juni

Downtown swiper 2

Kard