De Samsung Galaxy A-serie wordt steeds populairder: zo was de Galaxy A51 in het eerste kwartaal van 2020 zelfs ’s werelds best verkochte Android-smartphone. In Nederland zijn er tot 1 mei 2020 52% meer toestellen uit de Galaxy A-serie verkocht ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Smartphones zijn vandaag de dag een erg persoonlijk bezit, want we doen er alles mee. Denk bijvoorbeeld aan het afrekenen in winkels en online, video’s en series kijken, contact leggen met vrienden en familie en ook fotograferen. Daarbij moeten de beeldkwaliteit, camera’s, batterijduur en beveiliging optimaal zijn en dat uiteraard met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Blijkbaar vinden veel consumenten dat de Samsung Galaxy A-serie een prima keuze hierin is, want in Nederland zijn er in de eerste vier maanden van 2020 maar liefst 52% meer toestellen uit de Galaxy A-serie verkocht ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Recentelijk werd ook de Galaxy A41 geïntroduceerd.

Samsung Galaxy A51 en A71
In het oog springt de Galaxy A51: deze smartphone was in het eerste kwartaal van 2020 's werelds best verkochte Android-smartphone, met 6 miljoen verkochte toestellen en een marktaandeel van 2,3% (Strategy Analytics). De Galaxy A51 heeft net als de A71 vier camera’s op de achterkant en verschillende innovatieve functies zoals filters, stickers en Live Focus-effecten.
Andere opvallende kenmerken zijn het grote Infinity-scherm, een krachtige batterij, goede beveiliging dankzij wachtwoordbeveiliging en vingerafdrukscanner en een mooi design dakzij een eigentijds met afgeronde hoeken.

A51 specs

Prijzen, kleuren en beschikbaarheid
De toestellen zijn beschikbaar in diverse kleuren, zoals Cosmic Grey, Cloud Blue en Cosmic Black. Het topmodel van de Galaxy A-serie is de A71 en koop je al voor een verkoopadviesprijs van € 469,-. Het instapmodel is de Galaxy A20e en kost € 159,-.

A71 specs