Honor heeft een aantal nieuwe slimme apparaten aangekondigd, waaronder de laptop MagicBook Pro, de tablet ViewPad 6, de Router 3 en verder een tv, bureaulamp, stofzuiger, ventilator, luchtbevochtiger en tandenborstel.

Honor is een dochter van de Chinese techreus Huawei en brengt vaak soortgelijke producten en zelfs (bijna) dezelfde producten onder haar eigen naam uit. Deze week kondigde Honor onder de naam Honor Choice een aantal nieuwe (vooral huishoudelijke) apparaten aan. la voor het huishouden.

MagicBook Pro
De nieuwe Honor-laptop MagicBook Pro heeft heel goede specificaties met een Intel Core i7 10510U-processor, 16 GB aan werkgeheugen, een 512GB ssd en een NVIDIA GeForce NX350 grafische kaart. Daarnaast heeft deze notebook een heel groot scherm van liefst 16,1 inch met dunne randen eromheen van nog geen halve centimeter. Net als de Matebook-modellen van Huawei kun je de webcam 'openen' door het indrukken van een toest op je toetsenbord. Helaas is nog niet bekend of deze producten naar de Benelux komen, indien dat wel het geval is, laten we je dat zo snel mogelijk weten. Omgerekend van yuan naar euro kost hij in China 860 euro. Bovendien is er een versie beschikbaar met een i5-processor, die kost omgerekend 770 euro.

ViewPad 6
De nieuwe Honor-tablet ViewPad kent ook heel goede specificaties: een Kirin 985-processor, 6 GB aan werkgeheugen, 64/128GB aan opslagruimte, flinke batterij van 7250 mAh, 13MP camera op de achterkant en aan de voorkant een 8MP camera. Verder ondersteunt deze 10,4inch tablet (met een resolutie van 2048x1080 pixels (dus zeker full-hd) 5G en WiFi 6, beschikt hij over een stylus (Honor Magic Pencil) en over Android 10, maar ontbreken de Google-services.

Router 3, tv, etc. en beschikbaarheid
Honor komt voor het eerst met een router, namelijk de Router 3 die beschikt over 802.11ax oftewel WiFi 6 op de twee banden (2,4 en 5 GHz). De maximale snelheid moet 3000 megabit per seconde bedragen volgens Honor dat ook aangeeft dat de prijs omgerekend bijna 30 euro bedraagt. Honor toonde ook de Vision 1 Series, waarbij de slimme tv met 55inch, 8K display en vier speakers van 10 watt speakers omgerekend zo'n 300 euro kost. Dat gaat deze tv natuurlijk helaas niet in de Benelux komen en wederom is de vraag of hij sowieso hier te koop zal zijn, net als bijvoorbeeld het 65inch model.
Verder kondigde Honor een stofzuiger aan die 65 minuten op een accu kan doen en ook kan dweilen en zagen we nog een slimme bureaulamp, elektronische tandenborstel, slimme waterkoker, ventilator en luchtbevochtiger.
Mochten een aantal van deze apparaten naar de Benelux komen, dan zal dat pas (op zijn vroegst) in september en zullen ze vooralsnog alleen via de online Honor-winkel verkrijgbaar zijn.