Gebruik je Whatsapp, dan ben je ongetwijfeld blij met de 3 nieuwe functies die Whatsapp wil gaan toevoegen, namelijk een uitgebreidere zoekfunctie,  het niet meer automatisch downloaden van content en het beveiligen van je back-up.
Whatsapp is een heel fijne manier om te communiceren en wordt door heel veel mensen omarmd. Toch zijn er nog wel wat verbeterpunten voor deze populaire chat-app en Wabetinfo achterhaalde in de code van een betaversie handige toevoegingen.
 
Uitgebreidere zoekfunctie
In zowel Android als iOS (WhatsApp beta for iOS 2.20.30.25), is de nieuwe feature Advanced Search Mode ontdekt die de zoekfunctie veel uitgebreider maakt. Nu kun je namelijk alleen nog zoeken naar teksten en dan krijg je heel veel resultaten, maar binnenkort kun je zoeken op specifieke namen van foto’s, video’s, documenten, et cetera. Daarmee vind je sneller het gezochte item, omdat er veel minder 'hits'zijn.
Whatsapp uitgebreider zoeken
Niet automatisch downloaden van allerlei content
Vooral in groepsgesprekken worden heel veel (grappige) afbeeldingen en video's gedeeld. Op zich heel leuk, maar daar zit ook veel minder leuke content bij die wel automatisch wordt gedownload. Op (korte) termijn kun je aangeven dat frequent gedeelde afbeeldingen, video’s, documenten en audioberichten niet meer automatisch gedownload worden. Nu kun je overigens al aangeven of je bijvoorbeeld video's alleen wilt downloaden als je alleen met wifi bent verbonden en dus niet bij gebruik van je databundel oftewel mobiel netwerk. Dit doe je door in Whatsapp rechtsboven te klikken op de drie verticale punten, daarna te kiezen voor Instellingen en daar te kiezen voor Data- en opslaggebruik en vervolgens dit in te stellen door bij Media automatisch downloaden te klikken op Bij gebruik mobiel netwerk of bij Wanneer verbonden met wifi.  
 
Beveiligen van je back-up
De laatste nieuwe functie die we hier noemen die Whatsapp wil gaan aanbieden, is het beveiligen van je back-up van je Whatsapp-geschiedenis door middel van een wachtwoord. Dat bestaat uit minimaal 8 tekens en het is belangrijk deze niet te vergeten, want het wordt niet opgeslagen op de servers van Facebook of WhatsApp. Zo kun je dus je chatgeschiedenis niet meer herstellen.
Whatsappp beveiligen back up