Samsung heeft de nieuwe Galaxy Tab S6 Lite geintroduceerd, een compacte en slimme tablet met een mooi 10,4inch scherm, de vernieuwde S Pen en een verkoopprijs vanaf € 379,-.

De Galaxy Tab S6 Lite is de goedkopere versie van de Galaxy Tab S6. Hij is licht van gewicht met 465 gram en heeft een mooi en heel helder scherm van 10,4 inch (2000x1200 pixels) met smalle randen. Verder is hij uitgerust met One UI: de nieuwste interface van Samsung die geoptimaliseerd is voor het grotere tabletscherm. Hiermee switch je moeiteloos tussen verschillende toepassingen. Daarnaast heb je prima geluid dankzij de dubbele luidsprekers met geluid van AKG en Dolby Atmos 3D-surround.

Goede specificaties
Deze Lite-versie heeft goede hardware aan boord: behalve een quadcore-processor heeft hij ook 4 GB aan werkgeheugen en kun je kiezen uit 64 of 128 GB opslaggeheugen. Dat is overigens uit te breiden tot 1 TB dankzij het micro-sd-slot. Zowel op de voorkant zit een camera (5 MP) als op de achterkant (8 MP). Dankzij de flinke batterij van 7040 mAh kun je lekker lang genieten van deze tablet.

Slimme functies
Uiteraard zit de Galaxy Tab S6 Lite vol slimme functies. Hiermee transformeer je je huis tot een smart home en wordt muziek luisteren, content streamen, online shoppen en in contact staan met vrienden en familie makkelijker en leuker. Zo kun je met de tablet bellen en berichten ontvangen en versturen, zelfs als je telefoon in een andere kamer ligt. Ook kun je gebruikmaken van de nieuwe functionaliteiten van Samsungs virtuele assistent Bixby, zoals Bixby Voice, Bixby Vision en Bixby Routines.

S Pen stimuleert creativiteit
De Galaxy Tab S6 Lite wordt geleverd met de vernieuwde S Pen. Deze tool biedt hetzelfde verfijnde gevoel als een balpen, maar kent veel meer opties. Met de S Pen kun je bijvoorbeeld heel precies schrijven en tekenen. De S Pen weegt slechts 7,03 gram en heeft een punt van 0,7 mm. Extra handig: opladen is niet nodig. Gebruik je de pen met speciaal voor de S Pen bedoelde apps? Dan zijn de mogelijkheden praktisch onbeperkt. Zo is het mogelijk om met de S Pen en Samsung Notes handgeschreven notities snel en eenvoudig om te zetten naar getypte tekst of een PDF, JPEG-afbeelding, tekstbestand of Microsoft Word-document. Bovendien kun je tot wel 300% inzoomen, belangrijke zaken arceren en door middel van tags notities eenvoudig categoriseren en zoeken.

Samenwerking met YouTube, Spotify en Netflix
Samsung werkt samen met YouTube, Spotify en Netflix. Schaf je de Galaxy Tab S6 Lite aan, krijgen 4 maanden YouTube Premium cadeau (1). Zo kun je kijken naar YouTube-video’s zonder advertenties. Ook Netflixen is relaxt dankzij de voor Galaxy geoptimaliseerde interface. Genieten van muziek? Door de naadloze integratie met Spotify zoek je met de Galaxy Tab S6 Lite in een handomdraai je favoriete nummers en podcasts op. Speel ze af op je tablet of vanaf andere apparaten in je huis.

Prijzen en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy Tab S6 Lite is vanaf 30 april beschikbaar in de kleuren Oxford Gray en Angora Blue. De wifi-variant is verkrijgbaar voor een verkoopprijs vanaf € 379,-, de LTE-variant is verkrijgbaar voor een verkoopprijs vanaf € 439,-. Iedereen die tussen 16 en 29 april een pre-order plaatst, ontvangt een Book Cover t.w.v. € 69,- cadeau.

Tab S6 zelfde