Samsung heeft naast de Galaxy S-serie voor smartphones de Galaxy Tab-serie voor tablets, waarvan nu de veelzijdige Galaxy Tab S6 is aangekondigd en binnenkort beschikbaar is.

Onlangs kondigde Samsung de Galaxy Tab S6 aan. Deze nieuwe tablet moet volgens Samsung mensen in staat stellen om te creëren en verbinden, te genieten van entertainment en doelen te bereiken waar ze ook gaan.

Specificaties
Hoewel de markt voor tablets krimpende is, worden er nog steeds nieuwe tablets uitgebracht. En terecht, want een tablet blijft een veelzijdig, handig en mooi apparaat. De Galaxy Tab S6 heeft een 10,5inch Super AMOLED-scherm en verschijnt in de kleuren Mountain Gray en Cloud Blue. Aan werkgeheugen en opslaggeheugen beschikt hij over 6GB + 128GB of 8GB +256GB, het opslaggeheugen is tot 1 TB uit te breiden. De Tab S6 heeft een forse batterij van 7.040 mAh, hij is 244.5 x 159.5 × 5.7mm groot en weegt 420 gram. Aan de voorzijde zit een 8MP-camera, achterop zitten 13MP- + 5MP-camera's.

Herontworpen S Pen met afstandsbediening en draadloze oplaadmogelijkheden
De kenmerkende S Pen van Samsung begon als een schrijf- en tekeninstrument, maar is uitgegroeid tot de partner voor creativiteit en productiviteit. Nu met afstandsbediening en draadloze oplaadmogelijkheden legt de S Pen meer kracht en controle in de handen van Galaxy Tab S6-gebruikers. Met ingebouwde BLE-afstandsbedieningsfuncties, waaronder een bewegingsfunctie genaamd S Pen Air actions, kun je intuïtief selfies en video's maken of de door jou gemaakt multimedia-inhoud beheren, zelfs wanneer de tablet op afstand is. Bovendien beschikt de S Pen over draadloos opladen waarmee slecht tien minuten opladen tot 10 uur batterijduur levert. Het maken van aantekeningen is met de S Pen gemakkelijk: handgeschreven Samsung Notes kunnen met één klik worden geconverteerd naar digitale tekst en worden geëxporteerd naar formats zoals Microsoft Word. Snel notities of schetsen maken terwijl je een video op hetzelfde scherm bekijkt, kan nu ook door de transparantie van Samsung Notes aan te passen - perfect voor moeiteloos multitasken. Een nieuwe en verbeterde versie van Samsung DeX in de Galaxy Tab S6 zorgt voor naadloos overschakelen op een pc-achtige ervaring, waardoor je eenvoudig multitaskt en de kijkervaring kan optimaliseren. Met de aan het nieuwe, speciale Book Cover-toetsenbord toegevoegde DeX-functietoets, start en sluit je DeX met een enkele tik op een toets. Het toetsenbord is verfijnd voor een betere functionaliteit, waaronder een S Pen-houder, vrije-hoekstandaard, touchpad en nieuwe functietoetsen.

Geavanceerde technologie voor dagelijks gemak
De Galaxy Tab S6 bevat nieuwe verbeteringen aan de camera, waaronder de eerste dual camera met Ultra Wide camera op een Samsung-tablet, in een compacte, dunne behuizing van 5,7 mm die zowel lichter als draagbaarder is. Met de Ultra Wide camera kunnen gebruikers landschappen vastleggen net alsof ze dit met het menselijke oog aanschouwen, dankzij een gezichtsveld van 123 graden. Ondertussen maak je met behulp van de Neural Processing Unit professionele foto's met verbeterde effecten op de onderwerpen. Met de Galaxy Tab S6 brengt Samsung ook voor het eerst de on-screen vingerafdrukscanner naar zijn tablet, zodat toegang tot de tablet eenvoudiger dan ooit is. Dit gemak wordt verder beschermd door Samsung Knox, het beveiligingsplatform van Samsung. Ook activeer je de Galaxy Tab S6 gemakkelijk door tweemaal op het scherm te tikken, zodat je kunt inloggen en de dag snel kunt beginnen. Als onderdeel van het Galaxy Ecosysteem van Samsung, wordt de Galaxy Tab S6 een hub om alle apparaten met SmartThings te beheren. Met Bixby bedien je deze apparaten eenvoudig via spraakopdrachten.

Entertainment
Het 10,5-inch Super AMOLED-scherm, gecombineerd met vier luidsprekers van AKG en Dolby Atmos, zorgt voor een mooie beleving. De Galaxy Tab S6 maakt gamen op hoge kwaliteit mogelijk door een combinatie van graphics, geluid en intelligente hard- en software, ondersteund door samenwerkingen met toonaangevende spelplatformen zoals Unity en Unreal Engine. Een krachtige processor en Game Booster met AI-mogelijkheden verbeteren de game-ervaring op Galaxy Tab S6 via geoptimaliseerde FPS, screen lag, laadtijd en meer. Dankzij de samenwerking met Discord4, heb je via Game Launcher toegang tot nieuwe live chat-functies, zodat je tijdens het gamen met je teamgenoten een strategie kunt bedenken. Met de Galaxy Tab S6 geniet je meer van je favoriete content. Zo blader je eenvoudig door Netflix-content op de Finder van het apparaat of bekijk je YouTube-video’s zonder advertenties, offline en onderweg met vier gratis maanden YouTube Premium.

Prijs en beschikbaarheid
De Galaxy Tab S6 is verkrijgbaar in de kleuren Mountain Gray en Cloud Blue. De tablet is beschikbaar in drie versies met elk een eigen adviesprijs: de variant met 128GB/6GB Ram is te verkrijgen vanaf € 699,-, de 256GB/8GB Ram en de LTE-versie (128GB) beide vanaf € 779,-. Samsung heeft een actie lopen: pre-order vanaf nu tot 23 augustus en ontvang €100,- extra inruilwaarde bovenop de dagwaarde van de oude smartphone of tablet. Deze aanbieding loopt tot 29 september.