OnePlus heeft zijn OnePlus 8-serie onthuld, bestaande uit de 8 Pro en de 8. Lees hier de specficaties, waaronder het prachtige scherm en 4 camera's; binnenkort lees je ook de review van de OnePlus 8 Pro.

De OnePlus 8 Pro en 8 zijn de opvolgers van de OnePlus 7-serie, waarvan je hier de review van de 7T Pro vindt. Net als bij de voorgaande series bestaat de OnePlus 8-serie vooralsnog uit een een premium-model (de OnePlus 8 Pro) en een compacte versie (de OnePlus 8). Als blikvanger kent deze OnePlus 8-serie een prachtig scherm met een heel hoge ververssnelheid en naadloos design, maar ook de andere hardware gooit hoge ogen en zorgt voor een prima gebruikerservaring. Overigens is deze serie ook de eerste volledige smartphoneserie van OnePlus die over 5G-connectiviteit beschikt.

OnePlus 8 Pro
De OnePlus 8 Pro is uitgerust met een prachtig 6,78inch QHD+ Fluid Display met een ververssnelheid (refresh rate) van 120 Hz. Het display ontving een A+-waardering van DisplayMate, de professionele instantie voor het beoordelen van displays. De waardering werd toegekend voor de kleurnauwkeurigheid en de toonaangevende helderheid van 1.300 nits. Met zijn display zette en matchte de OnePlus 8 Pro dertien records. Dankzij de 120 schermverversingen per seconde zijn animaties en video’s veel vloeiender af te spelen. Het (unieke) optimalisatiesysteem van OnePlus, OnePlus Smooth Chain, heeft daarnaast meer dan 280 verbeteringen aan het display toegevoegd, waardoor elke tik, swipe en transitie nauwkeuriger en responsiever is dan ooit.
Dankzij motion estimation, motion compensation-algoritmen (MEMC) zijn video’s te bekijken met een verhoogde framesnelheid van maximaal 120 fps, met verminderde motion blur en meer helderheid.

Meer hardware
De OnePlus 8 Pro wordt ondersteund door de Snapdragon 865-chip, met het Qualcomm Snapdragon X55 5G Modem-RF System. Het systeem maakt de 5G-connectiviteit mogelijk en zorgt voor wifi 6-performance, prima fotografie met gigapixel-snelheden, gamen met heel realistische graphics en intuïtieve AI-ervaringen. Ook is de OnePlus 8 Pro voorzien van maximaal 12 GB LPDDR5 RAM voor maximaal dertig procent sneller geheugen en twintig procent efficiënter energieverbruik. Daarnaast beschikt de smartphone over Dolby Atmos voor een mooi geluid via de dual-stereo-speakers. De nieuwe haptic vibration engine voegt bovendien een extra laag toe aan entertainmentsessies.

Camera's
De OnePlus 8 Pro beschikt over een 48 MP-hoofdcamera met een Sony IMX689-sensor met een grote 1/1,4inch sensoromvang, waardoor gebruikers meer licht kunnen vastleggen. Dit moet resulteren in helderdere, duidelijkere foto’s, zelfs bij weinig licht. Ook beschikt de camera over geavanceerde technologie zoals dual native ISO en een 2x2 on-chip-lens, waardoor het nog eenvoudiger moet zijn om een mooi gebalanceerd shot te maken.
De 48 MP groothoeklens heeft een beeldhoek van 120 graden. Met de meeste megapixels van ultra-wide camera’s op de markt, is de OnePlus 8 Pro in staat meer details vast te leggen, zelfs bij weinig licht. Verder beschikt hij over een telelens met 3x hybride en 30x digitale zoom en een distinctive color filter-camera. Hiermee is deze smartphone uitgerust met het eerste quad-camerasysteem van OnePlus.
Qua videomogelijkheden beschikt de smartphone over hybrid image stabilization, een combinatie van optical (IOS) en electronic image stabilization (EIS) voor veel stabielere video’s. En met 3-HDR-technologie heeft de OnePlus 8 Pro een hoger dynamisch bereik, waardoor foto’s gemaakt bij tegenlicht beschikken over kleurrijkere details in zowel de schaduw als op goedverlichte vlakken.

Warp Charge 30 Wireless
De OnePlus 8 Pro is het eerste OnePlus-toestel met de nieuwe en krachtige Warp Charge 30 Wireless-oplossing voor draadloos opladen. Deze oplossing laadt de 4.510 mAh-batterij van de smartphone op tot vijftig procent in slechts een half uur. Daarmee is Warp Charge 30 Wireless een van de snelste oplossingen voor draadloos opladen op de markt. Warp Charge 30T, de bedrade snellaadoplossing van OnePlus, laadt de batterij op tot vijftig procent in slechts 23 minuten.

Design
De OnePlus 8 Pro is verkrijgbaar in drie kleuren: Onyx Black, Ultramarine Blue en Glacial Green. Ultramarine Blue en Glacial Green beschikken over de nieuwe generatie matglas met een hoger haze-niveau. Dit geeft de smartphone een gladdere en fijnere textuur.

OnePlus 8
Ook de OnePlus 8 beschikt over goede specificaties: het 6,55inch Fluid Display heeft een ververssnelheid van 90 Hz en verbeterde responstijd bij aanraking van het scherm. Met een beeldverhouding van 20:9 is de OnePlus 8 heel geschikt voor onder andere het kijken van films en het spelen van games. Dankzij HDR 10- en 10+-ondersteuning zijn foto’s en video’s scherper en levendiger. Ook de OnePlus 8 ontving van DisplayMate een A+-waardering; de smartphone zette of matchte tien performance-records.

Camera
Het veelzijdige camerasysteem van de OnePlus 8 bestaat uit drie krachtige camera’s die samen elk moment tot in het kleinste detail vastleggen. De hoofdcamera heeft een 48 MP IMX586 Sony-sensor voor heel mooie helderheid. Met een Spectra 480 Image Signal Processor, die vier keer meer pixels verwerkt, maakt de OnePlus 8 nog helderdere shots met advanced image processing zoals HDR. Een 16 MP groothoeklens met een beeldhoek van 116 graden maakt het rijtje af. Deze lens is zeer geschikt voor landschapsfoto’s met indrukwekkend panoramisch effect.

Warp Charge 30T
De OnePlus 8 heeft een geüpgradede 4.300 mAh-batterij voor een dertien procent langere levensduur. Met Warp Charge 30T laadt de batterij snel op, tot vijftig procent in slechts 22 minuten. Ook als de smartphone tijdens het laden gebruikt wordt, laadt de batterij nog even snel op.

Design
De OnePlus 8 weegt slechts 180 gram en is maar 8 millimeter dik. Daarmee is de smartphone een van de meest compacte en lichtgewicht 5G-toestellen op de markt.
Net als zijn Pro-tegenhanger is de OnePlus 8 verkrijgbaar in Onyx Black en Glacial Green. Daarnaast is de smartphone verkrijgbaar in een nieuwe kleurvariant: Interstellar Glow.

OxygenOS
Op de OnePlus 8-serie combineert OxygenOS de prima Android-ervaring van OnePlus met verfijndere visuals en verbeteringen op het vlak van gebruiksvriendelijkheid. Het nieuwe systeem is voorzien van vele updates, zoals de systeemicoontjes, dynamische wallpapers en andere krachtige nieuwe features in Android 10.
OxygenOS beschikt over een ‘Dark Theme 2.0’, speciaal gemaakt voor OnePlus-toestellen en geoptimaliseerd voor compatibiliteit met nog meer apps. De nieuwe dynamische wallpapers zijn geïnspireerd op de minimalistische OnePlus-designstijl en veranderen op subtiele wijze van kleur, afhankelijk van de buitentemperatuur.

Samenwerkingen met Google en Amazon
Naast de introductie van de OnePlus 8-serie gaat OnePlus een samenwerking aan met Google. De samenwerking omvat de beschikbaarheid van Google One, het bekende lidmaatschapsprogramma van Google, dat uitgebreide opslagmogelijkheden biedt op Google Drive, Gmail en Google Foto’s, en automatische toestelback-up. Alle OnePlus-gebruikers profiteren van drie maanden gratis 100 GB cloudopslag. Bestaande OnePlus-gebruikers komen in aanmerking voor een maand gratis cloudopslag.

De OnePlus 8-serie is verder ontworpen voor hands-free- en push-to-talk-toegang tot Amazons virtuele assistent Alexa. Hiervoor downloaden gebruikers de Alexa-app. Na installatie kunnen ze de app gebruiken om te bellen, smarthome-apparaten te bedienen, toegang te krijgen tot verschillende Alexa-skills en meer. De komende maanden introduceert OnePlus nieuwe mogelijkheden die het mogelijk maken Alexa te gebruiken voor een Zen Mode-sessie en om het toestel met de tv te verbinden. Amazon en OnePlus zetten zich in voor ruime keuze en flexibiliteit, zodat klanten kunnen kiezen van welke spraakdiensten ze gebruikmaken.

Bullets Wireless Z
Bullets Wireless Z is een nieuwe variant op de populaire draadloze oordopjes van OnePlus. De oordopjes zijn van oorsprong ontworpen om te voldoen aan hoge muzikale eisen en om de luisterervaring te vereenvoudigen. Na slechts tien minuten opladen bieden de lichtgewicht en compacte oordopjes tien uur aan luisterplezier. Volledig opladen zorgt voor een batterijduur van twintig uur. De oordopjes zijn verkrijgbaar in de kleuren Black en Blue.

Prijs en verkrijgbaarheid
De OnePlus 8 (Pro) Onyx Black, Glacial Green en Ultramarine Blue, en accessoires zijn te koop vanaf 21 april 2020. De OnePlus 8 Interstellar Glow is verkrijgbaar vanaf 4 mei 2020. De nieuwe smartphoneserie is verkrijgbaar via OnePlus.com, Belsimpel, Coolblue en T-Mobile.

Meer informatie over de prijzen:
- OnePlus 8 in Onyx Black en Glacial Green 8 GB + 128 GB is verkrijgbaar voor € 699,-
- OnePlus 8 in Glacial Green en Interstellar Glow 12 GB + 256 GB is verkrijgbaar voor € 799,-
- OnePlus 8 Pro in Onyx Black 8 GB + 128 GB is verkrijgbaar voor € 899,-
- OnePlus 8 Pro in Glacial Green en Ultramarine Blue 12 GB + 256 GB is verkrijgbaar voor € 999,-
- OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger is verkrijgbaar voor € 69,95
- OnePlus Bullets Wireless Z is verkrijgbaar voor € 49,95

Online pop-up
De speciale OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro pop-up-boxen zijn op 14 april 2020 vanaf 18.00 uur verkrijgbaar via Belsimpel en OnePlus.com. Vanaf 19.00 zijn de losse toestellen als preorder te koop via OnePlus.com, Belsimpel, T-Mobile en Coolblue.

Additional Combo 31