Het Chinese OnePlus heeft zijn 7-serie vlaggenschip-telefoons uitgebreid met de modellen 7T en 7T Pro – het zijn upgrades van de 7 en de 7 Pro

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Oneplus7t

De 7-serie modellen hebben een Fluid amoled-scherm met een helder en zeer stabiel beeld. Beide toestellen beschikken over een SnapDragon 855+ processor in combinatie met 8GB RAM en snelle UFS 3.0 Flash-dataopslag. Ze worden geleverd met een pure Android 10-versie, die op meerdere punten is verrijkt en uitgebracht wordt onder de naam Oxygen OS 10. De verrijking betreft snelheidsverbeteringen, toevoegen van animaties, visualisaties en schermgebaren en de verhoogde snelheid bij het vrijgeven van de telefoon. Toegang tot het besturingssysteem krijg je via een in het scherm geïntegreerde vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning.

Uiterlijke verschillen tussen de twee modellen zijn de selfie-camera die een hapje neemt uit het scherm van de 7T. De 7T Pro heeft een compleet vrij scherm met een pop-up camera. Bij de 7T zijn de camera’s gegroepeerd op de achterzijde in een cirkel en bij de Pro verticaal.

In de praktijk laten beide toestellen niets aan verwerkingssnelheid te wensen over. De wifi-snelheid is stabiel en haalt maximaal 577Mbps. De camera’s werken prima en de nachtmodus combineert beelden met verschillende belichtingen tot een optimaal beeld. Het amoled-scherm is fantastisch, waarbij de Pro zelfs iets meer pixels biedt. En… je kunt er ook prima mee bellen..

PCA sterren 4 5 309.  

Product: OnePlus 7T en 7T Pro

4 en half sterren

Adviesprijs:
    OnePlus 7T-128GB: € 599,-
    OnePlus 7T Pro-256GB: € 759,-
Pluspunten: 
* snelle telefoon met fantastisch scherm (zelfs bij helder daglicht)
* schone en aanpasbare Android10-software
Minpunten: 
* geen 3,5 mm hoofdtelefoonjack
* geen ondersteuning draadloze lader