In Londen heeft OPPO net de nieuwe Reno2-serie gelanceerd met vooral veel focus voor de liefst 4 camera's en de Ultra Steady Mode.

OPPO was vorig jaar volgens IDC de vijfde smartphonefabrikant ter wereld en blijft flink aan de weg timnmeren. Zo zullen de OPPO-smartphones in 2020 ook verkrijgbaar zijn in België, Duitsland en Portugal en presenteerden ze dus de nieuwe Reno2 en de Reno2 Z, het budgetmodel.

Reno2: design, processor en geheugen
De Reno2 is de logische opvolger van de eerste Reno en heeft een mooi design, is glad afgewerkt met ronde hoeken en is beschikbaar in drie gradient kleuren: Luminous Black (Reno2 & Reno2 Z), Ocean Blue (Reno2) en Sky White (Reno2 Z). Hij beschikt over een SnapDragon 730-chipset, 8GB aan werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen.

Reno2: scherm, frontcamera, vingerafdrukscanner en batterij
Nils Stockdale van OPPO toonde de nieuwe Reno2 met een prachtig 6,5inch display met 2400x1800 pixels zonder notch (inkeping in het scherm), zodat je liefst 93% scherm aan de voorkant hebt. Het Sunlight AMOLED-scherm biedt daarnaast ook in een omgeving met fel, direct licht een helder scherm, terwijl de levensduur van het scherm met 50% toeneemt en het energieverbruik van de telefoon met 6% afneemt. Geen notch betekent dus ook dat er een zogeheten haaienvin pop-upcamera verschijnt aan de bovenkant van je smartphone: deze 16MP-camera verschijnt binnen een seconde. De Reno2 heeft een 16MP met gepatenteerde Al Beauty Mode en de Reno2 Z beschikt over een 16MP pop-upcamera met Atmosphere Light-technologie. Daarnaast bevat het scherm Hidden Fingerprint Unlock 3.0, een snelle en visueel extra heldere vingerafdrukscanner. De batterij van 4000mAh moet genoeg zijn voor een volledige dag zonder op te laden.

swiper

Reno2: camera's
Met de Reno2 en Reno2 Z zet OPPO dus weer volop in op wat veel gebruikers willen, namelijk een smartphone met goede fotografie- en videospecificaties. Daarom is de Reno2 uitgerust met een 48MP Ultra-Clear hoofdcamera, 8MP groothoeklens, 13MP telelens en een 2MP monolens. Door de nieuw ontwikkelde Fusion Imaging-technologie kun je als gebruiker bovendien switchen tussen 5x hybride zoom en 20x digital zoom voor het vastleggen van de juiste details. Deze technologie levert ook bij grote afstanden scherpe beelden van hoge kwaliteit. De Reno2 Z is de goedkopere versie en beschikt over een 48MP Ultra-Clear hoofdcamera, 8MP groothoeklens, 2MP monolens en een 2MP portretlens. De nieuwe Ultra Steady Video-mode is de belangrijkste nieuwe feature van de smartphone-serie en moet ervoor zorgen dat de camera bijvoorbeeld tijdens het rennen, skiën en skateboarden optimaal in balans blijft. Door middel van OPPO’s Hybrid Image Stabilisation-technologie, een combinatie van digitale en optische beeldstabilisatie, en een ingebouwde gyro-sensor wil OPPO dat het toestel de specs van een actiecamera evenaart. In combinatie met de 60fps frame rate moet dit stabiele en vloeiende beelden van hoge kwaliteit opleveren.
Voor betere video’s OPPO een nieuwe video-bewerkingsapp ontwikkeld: SOLOOP. Hiermee kun je video’s eenvoud bewerken op de smartphone. Zo sluit muziek bijvoorbeeld automatisch aan op de timing en overgangen van de video en draagt intelligente contentherkenning bij aan snelle beeldbewerking.

Nieuwe camerafeatures
Behalve innovaties op het gebied van video zijn er ook verschillende nieuwe features voor de camera, aldus OPPO. Binnenkort verschijnt op deze site de review van de Reno2, dan hebben we de volgende features ook getest:
1. Ultra Dark Mode is de snelste technologie op de markt voor fotografie in het donker, zelfs bij een lichtsterkte onder 1lux. De Reno2 schiet in 2 tot 2,5 seconde een volledig donkere scene in de hoogste kwaliteit.
2. Ultra Wide Mode biedt een 119° (Reno2 Z) of 116° (Reno2) view voor het schieten van landschapsfoto’s of video’s op het niveau van speciaal ontwikkelde all-action camera’s.
3. Ultra Macro Mode (uitsluitend beschikbaar op de Reno2) maakt het mogelijk om tot 2,5 cm afstand vanaf een object snel en eenvoudig de kleinste details vast te leggen die zelfs met het blote oog niet waar te nemen zijn.
4. Geavanceerde Portraid Mode – waaronder twee nieuwe portret effecten die tot 7 verschillende portret shots mogelijk maken met Bokeh HDR modus en voor het eerst als onderdeel van de smartphone video features

Reno2 Z: specificaties
De goedkopere Reno2 Z beschikt over een MediaTek P90-processor, een 6,5inch E1 AMOLED-scherm met vijfde generatie Corning Gorilla Glass en 2340x1080 pixels en een screen-to-body ratio van 91%.

reno2 Z

Software
De Reno2 serie maakt gebruik van het ColorOS 6.1 besturingssysteem, gebaseerd op Android 9.0, met verschillende smart functies zoals Touch Boost 2.0, Frame Boost 2.0 en Game Space. De vernieuwde interface moet een optimale gebruikerservaring bieden en werkt met nieuwe gebaren, zodat het toestel nu nog eenvoudiger met één hand te bedienen is. De veilige en snelle VOOC Flash Charge 3.0-technologie wordt bovendien gecombineerd met een krachtige 4000mAh batterij en een VFC-algoritme, waardoor het volledig opladen van de batterij 10% korter duurt.

OPPO Enco Q1
Tijdens het lanceringsevenement van de Reno2 serie zijn ook de nieuwe OPPO Enco Q1 Wireless Noise Cancelling Headphones geïntroduceerd. De koptelefoon maakt gebruik van hybride, actieve ruisonderdrukking en heeft een ergonomisch ontwerp. De koptelefoon kan 15 uur lang onafgebroken audio afspelen met ruisonderdrukking of 22 uur lang zonder ruisonderdrukking. Met de bijgeleverde usb-c-lader is de headset in 10 minuten volledig opgeladen.

Prijs, kleuren en beschikbaarheid
De OPPO Reno2 is vanaf 18 oktober voor € 499,- verkrijgbaar bij T-Mobile, MediaMarkt, Belsimpel, Coolblue, Tele2, Ben en Mobiel.nl in de kleuren Luminous Black en Ocean Blue met 8GB RAM en 256GB ROM geheugen. De OPPO Reno2 Z is vanaf 18 oktober voor €349 verkrijgbaar bij T-Mobile, MediaMarkt, Belsimpel, Coolblue, Tele2, Ben en Mobiel.nl in de kleuren Luminous Black en Sky White met 8GB RAM en 128GB werkgeheugen. De OPPO Enco Q1 Wireless Noise Cancelling Headphones zal vanaf begin november verkrijgbaar zijn voor € 129,-.

achterkant blauw