Samsung heeft de nieuwe Galaxy Note10 aangekondigd die op 23 augustus beschikbaar is. Opvallend is het feit dat de Galaxy Note beschikbaar is in twee formaten: de Galaxy Note10 en Galaxy Note10+.

Samsung heeft de nieuwste Galaxy Note-toestellen onthuld, waarover wij al eerder schreven. De Note-lijn moet volgens Samsung gebruikers in staat moet stellen om vloeiend tussen hun telefoon en pc te switchen, professionele video's vast te leggen en te bewerken, handgeschreven notities naar tekst te converteren en overal pc-games te spelen. De Galaxy Note10 en Galaxy Note10+ zijn beschikbaar in de kleuren Aura Glow en Aura Black.

Doelgericht design
Opvallend is dat de Galaxy Note beschikbaar is in twee formaten, zodat je zelf bepaalt welke Note het beste bij je past. Het 6,3inch Cinematic Infinity Display van de Galaxy Note10 is bedoeld voor gebruikers die de voorkeur geven aan een kleiner toestel, maar wel de voordelen van de Note-serie – zoals de krachtige prestaties en de S Pen – willen ervaren. Het 6,8inch-scherm van de Galaxy Note10+ is het grootste Note-scherm ooit, maar door het slimme design is het toestel nog steeds gemakkelijk vast te houden en te gebruiken.
Volgens Samsung is het scherm van de Galaxy Note10 het beste van Samsung tot nu toe. Het edge-to-edge design van het Cinematic Infinity Display van de Galaxy Note10 is bijna randloos, terwijl de uitsparing voor de camera aan de voorzijde klein en gecentreerd is voor een uitgebalanceerd ontwerp. De Galaxy Note10 beschikt over het bekroonde Dynamic AMOLED-display. Met HDR10 +-certificering en Dynamic Tone Mapping zijn foto's en video's helderder en hebben ze een breed kleurenbereik. Voor comfortabeler kijken vermindert het Eye Comfort-display blauw licht zonder de kleurkwaliteit te beïnvloeden.

Specificaties
De Galaxy Note10 beschikt over een 6,3inch FHD+scherm met Dynamic AMOLED Infinity-O, heeft een resolutie van 2280x1080 pixels (401ppi) en is HDR10+ Certified. Verder beschikt hij over 8 GB aan werkgeheugen, 256 GB opslaggeheugen, drie camera's aan de achterkant en net als de Note10+ over Android 9. De Note10+ heeft een 6,8inch Quad HD+-scherm met 3040×1440 pixels (498ppi), is uitgerust met 12GB RAM en met 256GB of 512GB aan opslaggeheugen en heeft 4 camera's aan de achterkant. Kijk voor meer specificaties onderaan dit artikel.

Veelzijdige productiviteit: nieuw en verbeterd
De Galaxy Note10 beschikt over nieuwe technologieën, verbeterde mogelijkheden en krachtige integraties die je de vrijheid moet bieden om te werken op de manier die je het meest productief maakt.
- Handschrift naar tekst: de Galaxy Note10 brengt krachtige nieuwe mogelijkheden naar de herontworpen, uni-body S Pen. Gebruikers kunnen nu notities noteren, hun handschrift direct omzetten in digitale tekst in Samsung Notes, notities aanpassen door handgeschreven notities te verkleinen of vergroten en exporteren naar verschillende formaten, waaronder Microsoft Word. In slechts een paar tikken kunnen samenvattingen van vergaderingen worden opgemaakt en gedeeld; de beste ideeën kunnen snel worden omgezet in bewerkbare documenten.
- Evolutie van de S Pen: met de S Pen Air actions voegt de Galaxy Note10 BLE-geactiveerde gesture controls toe aan de S Pen. Door de SDK open te stellen voor derden, biedt de S Pen Air actions een wereld aan mogelijkheden voor aanpasbare bedieningselementen, zodat gebruikers games kunnen spelen of hun favoriete applicaties kunnen gebruiken op de voor hen meest natuurlijke manier.
- Verbeterde DeX: de Galaxy Note10 breidt de mogelijkheden van Samsung DeX uit, waardoor gebruikers gemakkelijker kunnen schakelen tussen hun telefoon en een pc of Mac. Met een eenvoudige USB-verbinding kunnen gebruikers bestanden tussen apparaten slepen en neerzetten en hun favoriete mobiele apps gebruiken met een muis en een toetsenbord, terwijl ze hun gegevens veilig op hun telefoon bewaren met Samsung Knox.
- Link to Windows: de Galaxy Note10 integreert Link to Windows rechtstreeks in het quick panel. Met één klik maken gebruikers verbinding met hun Windows 10-pc. Daar kunnen ze meldingen zien, berichten verzenden en ontvangen en recente foto's bekijken zonder te pauzeren om naar hun telefoon te kijken.

Professionele studio
Zowel content creators als alledaagse gebruikers kunnen met de Galaxy Note10 de modernste hulpmiddelen gebruiken om mooie video's en foto's te maken. Met een combinatie van geavanceerde beeldtechnologie en software tilt de Galaxy Note10 mobiele video- en fotografie naar een hoger niveau.
- Premium videotechnologie: met de Galaxy Note10 nemen gebruikers video’s op die er fantastisch uitzien en klinken. De Live Focus Video-functie voegt scherptediepte-aanpassingen toe zodat je de achtergrond kunt vervagen om het voorwerp of de persoon scherp te stellen. De Zoom-in Mic versterkt de gewenste audiobron en dempt al het achtergrondgeluid. En de nieuwe en verbeterde Super Steady stabiliseert de camera onder alle omstandigheden, van kleine trillingen tot aan hobbelige actieshots en is nu ook beschikbaar in hyperlapse-modus voor stabiele timelapse-video's.
- Mobiel editen: nadat ze hun video hebben opgenomen, kunnen Galaxy Note10-gebruikers onderweg editen zonder extra apparatuur mee te hoeven nemen. Video Editor integreert de S Pen, dus in plaats van te hoeven tikken om een clip te selecteren of te bewerken, kunnen gebruikers het precieze moment kiezen dat ze willen bijsnijden. Voor creators die nog meer controle over hun beeldmateriaal nodig hebben, integreert Adobe Rush op de Galaxy Note10 het gebruik van de S Pen met zijn geavanceerde reeks bewerkingstools.
- Screen Recorder: ook zijn er nieuwe Screen Recorder-functies. Daardoor leg je nu eenvoudig vast wat er op het scherm gebeurt en noteer je live met de S Pen. Voor gamers die meer persoonlijkheid aan hun stream toe willen voegen, of vloggers die hun tutorial willen uitbreiden.
- AR/3D: de Galaxy Note10 integreert geavanceerde AR- en 3D-mogelijkheden in de camera. Samen met een ultragroothoeklens opent het een geheel nieuw medium voor creators. Gebruik met AR Doodle de S Pen om foto's te personaliseren met dynamische tekeningen, effecten en animaties die de afbeelding volgen. En met 3D Scanner, een baanbrekende primeur voor de Note, kan de DepthVision-camera van de Galaxy Note10+ een scan van elk object maken en er meteen een beweegbare, bewerkbare 3D-rendering van maken.
- Night Mode: mensen nemen veel selfies in situaties met weinig licht - tijdens een diner, bij concerten of gewoon genietend van een zonsondergang. Met de Night Mode, nu beschikbaar op de camera aan de voorzijde, kunnen gebruikers opvallende selfies maken, hoe donker de omstandigheden ook zijn.

Handig
- Super Fast Charging: de Galaxy Note10+ ondersteunt 45W bekabeld opladen, wat betekent dat gebruikers in slechts 30 minuten hun telefoon kunnen opladen om de hele dag mee te gaan.
- Wireless PowerShare: Wireless PowerShare komt naar de Note. Gebruikers kunnen hun Galaxy Watch, Galaxy Buds of een ander Qi-apparaat draadloos opladen.
- Gaming: mobiele games worden zwaarder en grafisch rijker. Daarom vereisen de beste game-ervaringen topspecificaties. De Galaxy Note10 beschikt over het dunste vapor chamber cooling-systeem ter wereld, dat optimale prestaties tijdens het gamen garandeert, terwijl het apparaat zelf dun en handzaam blijft. De op AI-gebaseerde Game Booster optimaliseert de prestaties en het stroomverbruik, afhankelijk van de game. En dankzij de PlayGalaxy Link P2P-streamingdienst pakken gamers de draad direct weer op van waar ze zijn gestopt op de pc, zonder dat lokale opslag nodig is.

Prijs en beschikbaarheid
De Galaxy Note10 en Galaxy Note10+ zijn vanaf 23 augustus beschikbaar. De Galaxy Note10 met 8GB RAM/256GB heeft een verkoopadviesprijs vanaf € 949,-, de Galaxy Note10+ is verkrijgbaar in de versie met 12GB RAM/256GB vanaf € 1099,- en 12GB RAM/512GB vanaf € 1199,-. Mensen die de Galaxy Note10 of Galaxy Note10+ vanaf 7 augustus vooruitbestellen, ontvangen € 100,- extra inruilwaarde bovenop de dagwaarde van de smartphone die ingeruild wordt.

Galaxy Note10, Note10+ specificaties

 

Galaxy Note10

Galaxy Note10+

Display

6.3-inch FHD+
Dynamic AMOLED Infinity-O Display,
2280x1080 (401ppi)
HDR10+ Certified

6.8-inch Quad HD+
Dynamic AMOLED Infinity-O Display
3040×1440 (498ppi)
HDR10+ Certified

* Screen measured diagonally as a full rectangle without accounting for the rounded corners; actual viewable area is less due to the rounded corners and camera hole.

* Default resolution of the Galaxy Note10+ is full HD+, which can be changed to Quad HD+ in Settings.

Camera

Rear: Triple Camera
 - Ultra Wide: 16MP F2.2 (123°)
 - Wide-angle: 12MP 2PD AF F1.5/F2.4 OIS (77°)
 - Telephoto: 12MP F2.1 OIS (45°)


Front: 10MP 2PD AF F2.2 (80°)

Rear: Quad Camera
 - Ultra Wide: 16MP F2.2 (123°)
 - Wide-angle: 12MP 2PD AF F1.5/F2.4 OIS (77°)
 - Telephoto: 12MP F2.1 OIS (45°)
 - DepthVision Camera: VGA

Front: 10MP 2PD AF F2.2 (80°)

Body

71.8 x 151.0 x 7.9mm, 168g
(BLE S Pen: 5.8 × 4.35 × 105.08mm, 3.04g)

77.2 x 162.3 x 7.9mm, 196g
(BLE S Pen: 5.8 × 4.35 × 105.08 3.04g)

* Galaxy Note10+ 5G mmWave model weighs 198g.

AP

- 7nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.7 GHz + 2.4 GHz + 1.9 GHz)
- 7nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz)

* May differ by market and mobile operator.

Memory

- 8GB RAM with 256GB internal storage
(LTE model only)

- 12GB RAM with 256GB internal storage (5G model only)

- 12GB RAM with 256GB internal storage
- 12GB RAM with 512GB internal storage

* May differ by model, color, market and mobile operator.
* User memory is less than the total memory due to storage of the operating system and software used to operate the device features. Actual user memory will vary depending on the operator and may change after software upgrades are performed.

SIM Card

LTE

Dual SIM: one Nano SIM and one Nano SIM

Dual SIM (Hybrid): one Nano SIM and one Nano SIM or one MicroSD slot (up to 1TB)

5G

Single SIM: one Nano SIM

Single SIM: one Nano SIM and one MicroSD slot (up to 1TB)

 

* May differ by market and mobile operator.
* SIM card and MicroSD card sold separately.
* Hybrid SIM tray available only on Galaxy Note10+ LTE model.

Battery1

3,500mAh (typical)

4,300mAh(typical)

*Typical value tested under third-party laboratory condition. Typical value is the estimated average value considering the deviation in battery capacity among the battery samples tested under IEC 61960 standard. Rated (minimum) capacity is 3400mAh for Galaxy Note10 and 4170mAh for Galaxy Note10+. Actual battery life may vary depending on network environment, usage patterns, and other factors.
* Super Fast Charging compatible on wired with QC2.0, AFC and PD3.0
* Wireless charging speeds with Fast Wireless Charging 2.0 compatible with WPC and PMA
* Wireless PowerShare: Wireless PowerShare is limited to Samsung or other brand smartphones with WPC Qi wireless charging

OS

Android 9.0 (Pie)

Network

LTE

Enhanced 4x4 MIMO, Up to 7CA, LAA, LTE Cat.20
 - Up to 2.0Gbps Download / Up to 150Mbps Upload

* Actual speed may vary depending on market, carrier and user environment.

5G

5G Non Standalone (NSA), Sub6 / mmWave

*Requires optimal 5G connection. Actual spend may vary depending on market, mobile operator and user environment.

Connectivity

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

- Up to 1.2Gbps Download / Up to 1.2Gbps Upload
*May differ by market and mobile operator.

Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)
*Galileo and BeiDou coverage may be limited. BeiDou may not be available for certain markets.

Payment

NFC, MST
*May differ by market, mobile operator and service providers.

Sensors

Accelerometer, Barometer, Ultrasonic Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Proximity Sensor, RGB light sensor
(BLE S Pen: 6-axis Sensor including Gyro Sensor and Acceleration Sensor)

Authentication

Lock Type: Pattern, PIN, Password
Biometric Lock Types: Fingerprint sensor, Face recognition

Audio

Stereo speakers and earphones: Sound by AKG
(In-box earphones: Type-C plug, hybrid canal type, 2way dynamic unit)
(Surround sound with Dolby Atmos technology (Dolby Digital, Dolby Digital Plus included)

Audio Playback Format:
MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE